15 Μαΐου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

«Σκοπός της Εκκλησίας είναι η καλλιέργεια του ανθρώπου, η πνευματική του ανάταση, η εξυπηρέτηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τα εγκαίνια του ενοριακού παιδικού σταθμού του ιερού ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ;

 

Μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού με κινητοποιήσεις, πόλωση, πολλές αβεβαιότητες, η αξιολόγηση ολοκληρώνεται και πολλοί αναρωτιούνται τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες και χρόνια:

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η EUROVISION

 

Αυτό που μένει από τον διαγωνισμό της Eurovision του Σαββάτου είναι η νίκη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας γράφουν στα ρεπορτάζ για τον τελικό του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού ο διεθνής Τύπος.

Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

 

Η Τουρκία εμμένει στις προκλήσεις της με κάθε ευκαιρία. Τις προάλλες το Πανεπιστήμιο "19 Μαίου" της Σαμψούντας (στις 19 Μαίου από τη Σαμψούντα ο Κεμάλ ξεκίνησε την εκστρατεία του κατά των ελληνικών στρατευμάτων το 1922) και η Κοινότητα Βαλκανικών Ερευνών του πανεπιστημίου, διοργάνωσαν συνέδριο με τον προκλητικά ανθελληνικό τίτλο «Η τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη».

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

 

Μυροφόρες ονομάστηκαν από την Εκκλησία μας οι τρεις ακόλουθες μαθήτριες του Ι. Χριστού.Αυτές ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία μητέρα του Ιακώβου και του Ιωσή και η Σαλώμη.

Η ΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!

 

Φαίνεται ότι ο ερχομός του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα έχει αρχίσει να πανικοβάλει τους Ευρωπαίους και σιγά-σιγά τους βλέπουμε να αλλάζουν... τροπάρι. 

ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ

 

Ορισμένοι δημοσίως έτρεφαν ελπίδες ότι μπορεί να γίνουμε κι εμείς κάποτε Βενεζουέλα ή ότι θα είχαμε τη δυνατότητα να προμηθευόμαστε από τη λατινοαμερικανική χώρα πετρέλαιο. Όμως καθώς η κατάσταση στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζεται επιεικώς τραγική ευτυχώς που κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Σας καλούμε σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε έναν εκλογικό αγώνα αποτελεσματικό και ουσιαστικό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους προέδρους ΝΟΔΕ της ΝΔ, προσθέτοντας:

ΜΕΓΑΛΟ “ΜΠΕΡΔΕΜΑ” ΜΕΤΑΞΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Σε δηλώσεις αξιωματούχου φαίνεται  ξεκάθαρα ότι οι οροί και οι προϋποθέσεις για την ελάφρυνση, έχουν κουράσει το ταμείο, γεγονός που επιβεβαιώνει το αδιέξοδο της κατάστασης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του eurogroup, αποφάσεις μπορούν να παρθούν μόνο μέχρι το 2018 (μεσοπρόθεσμα), μετά επικρατεί σκοτάδι.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ

 

Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης και στήριξης των μεταρρυθμίσεων, εκτιμά ο Κλέμενς Φούεστ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου και μέλος της Επιτροπής «Σοφών» της γερμανικής οικονομίας. 

ΧΑΚΕΡΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα διατραπεζικών μηνυμάτων Swift, το οποίο θεωρείται υπερασφαλές και χρησιμοποιείται για τη μεταβίβαση δισεκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως, σε μια κατά τα φαινόμενα δεύτερη ηλεκτρονική επίθεση αυτού του είδους που γίνεται, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.