10 Μαΐου, 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

«Η ζωή μας είναι δύσκολη σήμερα, διότι δεν θεωρούμε τον άνθρωπο ως εικόνα Θεού, αλλά ως αντικείμενο εκμετάλλευσης, που μπορεί να εκποιηθεί και να εμπορευθεί» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την ακολουθία των εγκαινίων του Οίκου Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ

 

Το πώς αντιλαμβάνεται η Γερμανία την Ρωσία, έχει σημασία. Η αντίληψη της Γερμανίας επηρεάζει την Ευρώπη. Επηρεάζει την διατλαντική σχέση. Επηρεάζει την φήμη της Γερμανίας με τους Ανατολικούς εταίρους της. Και επηρεάζει την σταθερότητα και την ασφάλεια.

ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΗΚΕ ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP

 

Απογοήτευση μεγάλη για τη διαπλοκή και την παρέα της κλεπτοκρατίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν αποδεικνύεται μια τόση δα αριστερή παρενθεσούλα, όπως ήθελαν και "προέβλεπαν" γραπτώς και προφορικώς τα παπαγαλάκια τους, αλλά, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεπεράσει σε πρωθυπουργική θητεία τον Αντώνη Σαμαρά, εκλεκτό του "συστήματος".

ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν σήμερα Τρίτη σε κεντρικό σταθμό τρένου στη Γερμανία, όταν ένας ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτες, σκοτώνοντας έναν εξ αυτών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Περικοπές και στις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία για τις απομακρυσμένες περιοχές, κάνει το υπουργείο Παιδείας. Με νέα υπουργική απόφαση τίθενται χιλιομετρικές αποστάσεις για το δικαίωμα των μαθητών να μεταφερθούν στα σχολεία.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η AΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ;

 

Συχνές οι αναφορές στη μετατόπιση του κέντρου βάρους των διεθνών εξελίξεων από τον ευρωατλαντικό χώρο στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού. Παράλληλα η Κίνα εμφανίζεται ως η νέα ανερχόμενη υπερδύναμη (πολιτική-οικονομική και στρατιωτική) που αναμένεται σύντομα να εξοβελίσει τις ΗΠΑ από την πρωτοκαθεδρία που η τελευταία διατηρεί από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης (αρχές της δεκαετίας του 1990) και μετά.

ΤΟ ΤΕΕ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ... ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες όλων των βουλευτών που είναι διπλωματούχοι μηχανικοί και υπερψήφισαν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο προβάλλει στην ιστοσελίδα του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), που υποστηρίζει πως ο νόμος αυτός “είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος”.

ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

 

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, κάλεσε σήμερα τους Εργατικούς να σταματήσουν να μιλούν για τους εαυτούς τους και να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην κριτική που ασκεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παραδοσιακός εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΤΩΧΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

 

Η σύσταση αρμόδιας Επιτροπής για τη ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πτωχών οφειλετών προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στο Κοινοβούλιο.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει νέο δημοσίευμα Ελληνικής εφημερίδας, το οποίο υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει μόνιμη παρουσία στο Αιγαίο και ειδική επιχείρηση γενικότερα στην Μεσόγειο.  Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικές πηγές, οι οποίες φέρεται να δήλωσαν ότι το ΝΑΤΟ επιθυμεί να παραμείνει μόνιμα στο Αιγαίο, με αφορμή την αποφυγή θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Να αποκτήσουν γερές βάσεις, γερά θεμέλια με την Σοφία του Θεού κάλεσε τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σερρών χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στο σχολείο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και άλλους Ιεράρχες.