09 Μαΐου, 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ

 

Guardian: Τα πιο σκληρά μέτρα από τότε που ξεκίνησε η ελληνική κρίση.
Bloomberg: Ο Τσίπρας ξεμένει από χρόνο.

Politiken: Ανάθεμά σε Αλέξη, νέα κρίση απειλεί την Ελλάδα. Η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε την άκρως αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό με τις ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού, επισημαίνει ο διεθνής Τύπος, σχολιάζοντας πάντως και τις διαφωνίες μεταξύ των δανειστών σε ό,τι αφορά τους όρους διάσωσης της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «αδιέξοδο».

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Γερμανοί στρατιωτικοί στο πλοίο υποστήριξης «Bonn», που εκτελεί περιπολία του ΝΑΤΟ στο Ανατολικό Αιγαίο. Η Ουάσιγκτον αλλά και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκτιμούν ότι το Αιγαίο Πέλαγος αποτελεί έναν από τους πλέον κρίσιμους κόμβους για την ασφάλεια του δυτικού κόσμου τις επόμενες δεκαετίες.

ΣΕ ΚΡΙΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

  

Ν​​έα ενδοπαραταξιακή κρίση στην Τουρκία, μετά τη διάρρηξη των σχέσεων του προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και την παραίτησή του.  Ο Σουλτάνος καρατόμησε τον Μεγάλο Βεζίρη του θα λέγαμε βεβαίως τηρουμένων των αναλογιών – εάν καταφεύγαμε στη χρήση όρων μιας άλλης εποχής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

 

Εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Με τη συμμετοχή της χορωδίας νέων της ιεράς μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης "αγγέλων φωνές", οι συνεργάτες του Μητροπολίτη Σερρών ευχήθηκαν χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή και του προσέφεραν ένα δώρο.

ΟΙ «ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΒΛΑΚΕΣ» ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΕΛΟΣ

 

Εάν ζούσε σήμερα ο Λένιν και παρακολουθούσε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές , ίσως χρησιμοποιούσε τη φράση «χρήσιμοι ηλίθιοι» για άλλους και όχι για τα κομμάτια του λαού, για τα οποία τη χρησιμοποίησε.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ” ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Τ.Ερντογάν απευθυνόμενος  στην μεγαλύτερη εργοδοτική οργάνωση της Τουρκίας της Ενωση Εμπορικών Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (TOBB),  είπε:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ - ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

 

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέους, αφού η εξυπηρέτηση του είναι εξασφαλισμένη έως το 2022», ισχυρίζονται οι υποστηρικτές των μεθόδων της Τρόικας. Εάν δεν πάρει βέβαια κάποια δανειακή δόση, τότε κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Την εκταμίευση των συμφωνηθέντων δόσεων προς την Ελλάδα ζητούν με επιστολή τους από τους Ευρωπαίους εταίρους διανοούμενοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Την απόφαση να αποχωρήσει από το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. έλαβαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, με την αιτιολογία ότι η απουσία του κράτους σε συνδυασμό με την υπερπληρότητα που επικρατεί στο κέντρο εδώ και έναν μήνα δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες για την καταγραφή και την ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Σε 15 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος και στα Εξάρχεια, εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον του εισαγγελέα.

ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει το Μαξίμου, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, παρά την ψήφιση του ασφαλιστικού σήμερα, δεν θα περαστούν από την κυβέρνηση τα προληπτικά μέτρα. 

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

 

Αυστηρός ήταν ο τόνος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος προειδοποίησε πως δε θα διστάσει η χώρα του να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να εξαλειφθεί το «τρομοκρατικό δίκτυο» της Χαμάς, όπως υποστηρίζει.

ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ BREXIT

 

Ένα δημοψήφισμα στην Βρετάνια θα κρίνει την παραμονή της στην Ε.Ε.  Την ιδία ώρα ανοιχτό και το ελληνικό θέμα. Τα δυο αυτά ζητήματα της Ε.Ε. εκτιμούν αναλυτές πως συνδέονται, βάσει ξένου τύπου. Πονοκέφαλο στην  Ε.Ε. προκαλούν τα δυο ζητήματα που είναι φωτιά αυτές τις μέρες.