08 Μαΐου, 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

 

Την Μητρόπολη Σερρών επισκέπτεται από εχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, για την εορτή του Αγίου Νικήτα, πολιούχου της πόλης.

ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Επίσκεψη με αφορμή τα 1000 χρόνια παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Περιβόλι της Παναγίας! Οι συνειρμοί με την διακυβέρνηση Καραμανλή.

ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ

 

Αργά το απόγευμα της ημέρας της Αναστάσεως οι δέκα μαθητές χωρίς τον Θωμά είναι συγκεντρωμένοι σ’ ένα σπίτι στην Ιερουσαλήμ. Κι ενώ οι καρδιές τους είναι βαθιά πληγωμένες από τα γεγονότα της Παρασκευής και οι θύρες του σπιτιού κλειδαμπαρωμένες, ξαφνικά εμφανίζεται ο αναστημένος Κύριος ανάμεσά τους και τους λέει:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι με αντιλήψεις που παραχαράσσουν την ιστορία για τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το βέτο από την πλευρά της Ελλάδας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του στους Μακεδονικούς Τάφους έξω από τη Νάουσα.

ΠΥΡΑ ΡΩΣΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ

 

Προειδοποιητικά πυρά έριξε ρωσικό πολεμικό πλοίο προς ένα τουρκικό, και μάλιστα 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο.  Συγκεκριμένα, το πολεμικό πλοίο της Ρωσίας αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους, με σκοπό να αποφευχθεί η σύγκρουση.  Σύμφωνα με τη Μόσχα το σκάφος εντοπίστηκε σε απόσταση του ενός χιλιομέτρου. 

ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ

 

Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, έκανε έκκληση στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να ξεκινήσουν συνομιλίες ώστε να γίνει μια κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.  

ECONOMIST: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ

 

“Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι Έλληνες όχι”. Με αυτήν την ατάκα από την ταινία “Γάμος αλά Ελληνικά 2” σχολιάζει τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα σε άρθρο του το περιοδικό Economist.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ PANAMA PAPERS

 

Από την προσεχή Δευτέρα, η βάση δεδομένων των Panama Papers θα δοθεί στη δημοσιότητα υπό τη μορφή μίας εύχρηστης βάσης δεδομένων, όπως το Google. Έτσι, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δει ποιοι διάσημοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και ποια δημόσια πρόσωπα διατηρούν μυστικές εικονικές εταιρείες σε παράκτιες περιοχές. 

ΣΕ 30 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Δύο σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών - μία εξάδα και μία δυάδα - ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.