05 Μαΐου, 2016

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

 

Χείρα βοηθείας δείχνει να προτείνει η Τουρκία προς το Ισραήλ, σε μια διπλωματική κίνηση που είχε σχεδιαστεί προ μηνών, καθώς φαίνεται να προχωρά η Άγκυρα σε άρση του Βέτο για συμμετοχή του Τέλ Αβίβ στο ΝΑΤΟ.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Εξι μήνες μετά τη θριαμβευτική του νίκη, με ποσοστό που άγγιξε το 50%, στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στα 14 χρόνια που κυβερνά τη χώρα σοβαρότατο ρήγμα στα ανώτατα κλιμάκιά του:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΖΩΝΕΣ

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα σήμερα ψήφισμα με το οποίο επαναλαμβάνει ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εγκαταστάσεις παροχής ιατρικής φροντίδας πρέπει να προστατεύονται υποχρεωτικά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η διαδικασία προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες και η προθεσμία υποβολής των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους θα διαρκέσει 45 ημέρες, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Για πρώτη φορά από το 2012 έρχεται μια ευχάριστη είδη για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επερχόμενο Eurogroup της 9ης Μάιου, οι δανειστές αναμένεται να συζητήσουν και για την ελάφρυνση του χρέους, με σκοπό να γίνει βιώσιμο. Συγκεκριμένα, έγινε επίσημη ανακοίνωση της ατζέντας του Eurogroup και αναφέρει:

ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Θα προχωρήσει η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί.  Όπως υποστηρίζει η πρόταση, το νέο σχήμα θα είναι πιο διαφανές και δίκαιο, με σκοπό να ενισχυθεί η «αποτελεσματικότητα» του.

ΥΠΟΠΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ

 

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι προκλήσεις των τελευταίων ημερών από την Τουρκία, καθώς μόλις χτες ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιήσουν άσκηση στο Αιγαίο, με την ονομασία "sea lion 2016".

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΦΕΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μόνο τυχαία δεν είναι η επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Ελλάδα, στις 28 Μαΐου, αφού αναμένεται να συζητηθούν κρίσιμα θέματα για τους αγωγούς φυσικού αερίου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα φτάσει στην χώρα μας, με πρόταση συνεργασίας 3 δις ευρώ!