04 Μαΐου, 2016

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η Μεγάλη Εβδομάδα για την Ελλάδα και τους πολίτες της μάλλον τώρα αρχίζει… Οι φήμες για κούρεμα καταθέσων στις τράπεζες έχουν αρχίσει να διαχέονται από την…κανονική Μεγάλη Εβδομάδα και έχουν κατορθώσει να προκαλέσουν αναστάτωση σε μεγάλη μερίδα πολιτών. Το εορταστικό κλίμα δεν το άφησε να μετατραπεί σε πανικό.Ακόμη τουλάχιστον.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με 24σέλιδη έρευνα της "Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας" (ESMT) του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύεται, κατ΄αποκλειστικότητα, σήμερα από την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Άσχημα τα νέα για την Ελληνική κυβέρνηση και πρόβλημα σχετικά με το μεταναστευτικό καθώς φαίνεται πώς η Γερμανία ζητάει επέκταση της ελεγκτικής κατάστασης των συνόρων της Ε.Ε. εντός ζώνης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός, αναφέροντας ότι το βράδυ της Τρίτης «βγήκε όπλο» μεταξύ των προσφύγων που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό του πρώην αεροδρομίου. Την ίδια ώρα, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Λέσβο από κλοπές που γίνονται από Αλγερινούς και Ιρανούς.

ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Νέα αιματοχυσία στο Χαλέπι, το οποίο αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατη ανθρωπιστική κρίση και οι άμαχοι πεθαίνουν κατά δεκάδες κάθε μέρα. Στρατιώτες, τζιχαντιστές και αντάρτες μάχονται για τον έλεγχο της πόλης και της γύρω επαρχίας και οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση. 

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΑΛΠΕΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος  υπέγραψε το διάταγμα για την διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών, των οποίων η ημερομηνία ορίστηκε για τις 26 Ιουνίου, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ισπανικού κοινοβουλίου.

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε ελαφρώς σήμερα τις προβλέψεις της για ανάπτυξη και πληθωρισμό στην ευρωζώνη το 2016 και το 2017, επισημαίνοντας ένα λιγότερο ευνοϊκό παγκόσμιο περιβάλλον και την αβεβαιότητα σε σχέση με μια πιθανή έξοδο της Βρετανίας από Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου Brookings, η Ελλάδα είναι ανάμεσα σε δύο επιλογές. Ή θα γίνει συμφωνία με τους δανειστές ή θα προκηρυχθούν εκλογές.