03 Μαΐου, 2016

2 ΕΚΑΤ. ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΑΔΟΥΡΟ

 

H αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κατέθεσε σήμερα, Τρίτη, στις εκλογικές αρχές σχεδόν 2 εκατομμύρια υπογραφές υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος με στόχο την αποπομπή του Σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο, καθώς η δυσφορία των πολιτών στο πρόσωπό του αυξάνεται μπροστά στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

 

Θρησκευτικό Σύνταγμα ζητάει το κόμμα του Ερντογάν:  Ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους, ένας από τους πυλώνες του κεμαλισμού, είναι θεμέλιο της σύγχρονης Τουρκίας. 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015

 

Δραματική αύξηση παρουσίασε μέσα στο 2015 ο αριθμός των ποινικών αδικημάτων στην Αυστρία με ακροδεξιά, ξενοφοβικά, ρατσιστικά και αντισημιτικά κίνητρα, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Αυστριακή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Κορυφώνεται σήμερα, Τρίτη, η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ για τις διακοπές του Πάσχα. Σε ισχύ βρίσκονται έκτακτα μέτρα στους δύο βασικούς άξονες, την εθνική Αθηνών-Λαμίας και την εθνική Αθηνών-Κορίνθου.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΑΒΡΟΦ - ΚΕΡΙ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο υπουργοί προέτρεψαν τις αντιμαχόμενες δυνάμεις στον συριακό πόλεμο να επιτηρούν την εφαρμογή της εκεχειρίας, γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το τουρκικό πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη νότια Τουρκία έπληξαν την Κυριακή στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στο έδαφος της Συρίας, σκοτώνοντας 60 τζιχαντιστές, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

ΠΟΥΤΙΝ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Η προαναγγελθείσα επίσκεψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα έρχεται σε μια στιγμή που η διεθνής πολιτική σκηνή έχει αρχίσει να υπαναχωρεί από την άκαμπτη στάση απέναντι στη Μόσχα.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ BINLADEN

 

Ο σαουδαραβικός κατασκευαστικός κολοσσός «Binladen Group», που αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, απέλυσε 77.000 ξένους εργάτες, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Al-Watan», επικαλούμενη ένα στέλεχος του ομίλου.