29 Απριλίου, 2016

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 
 Η  ΖΩΗ  ΕΝ  ΤΑΦΩ

Τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν΄ τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον σταυρόν και τον θάνατον, α δι’ ημάς κατεδέξατο έτι δε και την του ευγνώμονος ληστού, του συσταυρωθέντος αυτώ, σωτήριον εν τω σταυρώ ομολογίαν».

ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ

 
Ο ευσχήμων Ιωσήφ,
από τού ξύλου καθελών
τό άχραντόν σου Σώμα,
σινδόνι καθαρά,
ειλήσας καί αρώμασιν,
εν μνήματι καινώ
κηδεύσας απέθετο.
 


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Η Σαμάρεια καὶ τὸ Φρέαρ τοῦ ᾿Ιακώβ.Η Μονῆ, ἀντιμετωπίζει, δυσκολίες, κινδύνους, από τὶς ἀπόπειρες δολοφονίας όπως του Αγίου Φιλουμένου, ὁ ὁποῖος σφαγιάσθηκε ἀπὸ ῾Εβραίους καὶ ἤδη ἔχει ἀνακηρυχτεῖ ῞Αγιος, αντικρίζουμε Φρέαρ τοῦ ᾿Ιακώβ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

 

Η αδυναμία κυβέρνησης και πιστωτών να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης επαναφέρει στις σελίδες του γερμανικού Τύπου δυσοίωνα σενάρια για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Για απειλή χρεοκοπίας μιλάει ξεκάθαρα η Deutsche Welle.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αύξηση αναμένεται φέτος στους εκδρομείς του Πάσχα που αναχωρούν οδικώς και ακτοπλοϊκώς από την Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, η φετινή έξοδος από τις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας είναι έως τώρα αυξημένη κατά 10% και 15% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι. Αύξηση γύρω στο 5% αναμένεται στους ακτοπλοϊκούς επιβάτες.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Προκαλεί η Αλβανία με τις αλλεπάλληλες "επιθέσεις" προς τη χώρα μας. Περίπου 123 ιδιοκτησίες Ελληνικών οικογενειών των Δρυμάδων, περνάνε μία-μία στα χέρια Αλβανών, και μάλιστα με επίσημη απόφαση του Αλβανικού κράτους. 

ΑΗΤΤΗΤΗ Η ΡΩΣΙΑ! EΧΕΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ 30.000 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ...

 

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που "είδαν" το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δύναμη της Ρωσίας και τις επιτυχίες που έχει σημειώσει στον πόλεμο που διεξάγει κατά της τρομοκρατίας. 

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

 

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο εφημερίδας που κάνει λόγο για απαίτηση της τρόικας για την υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέτρα της συμφωνίας.

Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

 

Οι μετανάστες δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να φτάνουν στη Γερμανία και την Ευρώπη μέσω της οδού των Βαλκανίων, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί καθώς φθάνουν πλέον άνθρωποι μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας.