28 Απριλίου, 2016

ΟΙ 7 ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

 

Πάνω από το Σταυρό ο Ιησούς Χριστός έκανε την πιο μεγαλειώδη διδασκαλία. Τα λόγια του Χριστού πάνω στο Σταυρό ήταν λόγια γεμάτα αγάπη.

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ (ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ)

   

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,  ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας.  Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν. 

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

  
Στις ημέρες του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τιβέριου, έπαρχος της Ρώμης στην Ιουδαία ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, και αρχιερέας στα Ιεροσόλυμα ο Καϊάφας. Τότε συνέβησαν στην ιερή αυτή πόλη τα συγκλονιστικά γεγονότα της θανατικής καταδίκης του Ιησού Χριστού, της Σταύρωσής Του, αλλά και το μέγιστο γεγονός της Ανάστασής Του, που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του κόσμου. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....


OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Ο Πανίερος Ναός τῆς ᾿Αναστάσεως.Στὴν διαδρομὴ ἀπὸ Βηθλεὲμ πρὸς ῾Ιεροσόλυμα, συναντάμε τὴν ῾Ιερὰ Μονὴ τοῦ ῾Αγίου Προφήτη ᾿Ηλία, ὅπου ἐκεῖ κατὰ τὴν παράδοση κατέφυγε ὁ ῞Αγιος γιὰ νὰ ἀποφύγει τὴν ὀργὴ τοῦ ᾿Αχαὰβ καὶ τῆς ᾿Ιεζάβελ, ἐκεῖ μετέφερε ὁ ᾿Ιωσὴφ τὴν Παναγία μας γιὰ νὰ τὴν ἐγκαταλείψει, ὅταν ἔμαθε ὅτι εἶναι ἔγκυος καὶ ὁ Θεὸς τοῦ ἄλλαξε τὰ σχέδια διὰ Θείου ῾Οράματος, καὶ ἐκεῖ εἶδαν οἱ Μάγοι ξανὰ τὸ ᾿Αστέρι τὸ ὁποῖο τοὺς ὁδηγοῦσε στὸν τόπο τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ.

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ

 

Την ανησυχία του απέναντι σε κάθε μορφή φανατισμού εξέφρασε χθες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με βουλευτές από το Ιράν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ κ. ΚΟΤΣΑΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

 

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης ανέλυσε τα αίτια θανάτου Του και την επίπτωση κάθε βασανιστηρίου.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

Το χειρότερο δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε όλους όσοι τον πίστεψαν και την χώρα αλλά ότι τα στελέχη του είναι περήφανα για τα επιτεύγματά τους. 

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

 

Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα είναι ένας περίεργος άνθρωπος που αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου. Οι θεωρίες του για τη λύση του Κυπριακού είναι αστείες και προκαλούν μεγάλο θυμό, διότι επιμένει να αγνοεί την ιστορία του νησιού.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Τα παλιά προβλήματα της Ελλάδας έρχονται πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα σε μία φάση που η Ευρώπη έχει… πολλές έγνοιες, επισημαίνει στο κεντρικό του θέμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το περιοδικό αναφέρει ότι ξυπνούν μνήμες του 2015 και πως αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Κάνει ένα flashback στο περσινό καλοκαίρι που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τράβαγαν επί εβδομάδες, η μία σύνοδος ακολουθούσε την άλλη και η Ελλάδα έφτασε στο παρά πέντε του Grexit.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αρνητική απάντηση έδωσε το πρωί της Μ.Πέμπτης, στο αίτημα Πολάκη για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πρόεδρος του Κέντρου Θανάσης Γιαννόπουλος. Έκανε λόγο για θέμα ηθικής τάξης και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο να νομοθετήσει σχετικά.

33.000 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΕ ΙΡΑΚ ΣΥΡΙΑ ΛΙΒΥΗ

 

Σχεδόν 33.000 μαχητές πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή και είναι πολύ καλά οπλισμένοι, αφού διαθέτουν ακόμη και βαρύ οπλισμό, υποστηρίζει η υπηρεσία πληροφοριών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

"Πολύ κοντά σε συμφωνία" βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα από την επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί. Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Επιτροπή πιστεύουν ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία.

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρόκειται για ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Αυστρίας: Η νίκη του ακροδεξιού λαϊκιστικού κόμματος FPÖ (Κόμμα των Ελευθέρων) στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΚΕΡΑΙΟΣ

 

Παρά τις "σοβαρές ζημιές" που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, στην ανατολική Συρία, "διατηρείται σε μεγάλο βαθμό ακέραιος", όπως διαπίστωσε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Unesco.