27 Απριλίου, 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ)

  
 
«τε ο νδοξοι μαθηταί ν τ νιπτρι το δείπνου φωτίζοντο,
τότε ούδας δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας, σκοτίζετο·
καί νόμοις κριτας σέ τόν δίκαιον κριτήν παραδίδωσι.
Βλέπε, χρημάτων ραστά, τόν διά τατα γχόν χρησάμενον·
φεγε κόρεστον ψυχήν τήν διδασκάλ τοιατα τολμήσασαν.
περί πάντας γαθός, Κύριε, δόξα σοι».

Όταν οι ένδοξοι μαθητές κατά τη διάρκεια του νιπτήρα λάμβαναν το φως του Θεού, τότε ο δυσσεβής Ιούδας, καταληφθείς από τη φοβερή νόσο της φιλαργυρίας, γέμιζε από το σκοτάδι της παρανομίας. Έτσι, σκοτισμένος, παρέδιδε σε άνομους κριτές (να δικαστείς) εσένα, το δίκαιο Κριτή.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Α.Μ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β' ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 
Αριθμ. πρωτ. ΕΞ. 1444/2016              
Έν Αθήναις τη 25η Απριλίου 2016
Αδελφοί μου και τέκνα έν Κυρίω αγαπητά, Χριστός Ανέστη!
Διαβήκαμε και πάλι μέσα από το πένθος και την οδύνη της Μεγάλης Εβδομάδος, ανιχνεύοντας και βιώνοντας τούς τρόπους πού ή αμαρτία μετατρέπει τον θάνατο σε κυρίαρχο της ζωής.

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Το-1834 ανοίχτηκαν τα παράθυρα του τρούλου που παρέμεναν σφραγισμένα από την εποχή του Σαλαντίν. Τότε επικυρίαρχος ήταν ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ Πασάς, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της αποπνικτικής κατάστασης που δημιουργήθηκε το Μ. Σάββατο με τον θάνατο από ασφυξία πλήθους προσκυνητών.

ΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

 

Η κυβέρνηση και τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα στη Φινλανδία συμφώνησαν «πάγωμα» μισθών, επέκταση του συνόλου ετήσιων ωρών εργασίας, μείωση των ημερών πληρωμένων διακοπών και αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών. Πρόκειται για το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων ενός έτους ανάμεσα στη φινλανδική κυβέρνηση και τη SAK, την ένωση των μεγαλύτερων εργατικών συνδικάτων της χώρας.

ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ

 

Σήμερα το απόγευμα, της Μεγάλης Τετάρτης, στους ναούς τελείται το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Το μυστήριο του Ευχελαίου στηρίζεται στα λόγια ενός Αποστόλου, του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου: “ Όταν κάποιος ανάμεσά σας είναι ασθενής, να καλεί τους πρεσβυτέρους (ιερείς) κι αυτοί να προσεύχονται γι’ αυτόν και να τον αλείφουν με λάδι στο όνομα του Ιησού Χριστού.

ΤΟΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  πως το κράτος πρέπει να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλα τα θρησκευτικά δόγματα, δίνοντας απάντηση στην τοποθέτηση του προέδρου της εθνοσυνέλευσης και βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ισμαήλ Καχραμάν που κάλεσε σε αφαίρεση της αρχής περί κοσμικότητας από το Σύνταγμα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ανέλαβε με ανυπόγραφο κείμενό της στην ιστοσελίδα indymedia ομάδα αντιεξουσιαστών. Εκτοξεύει και απειλές προς την Αστυνομία ότι «την επόμενη φορά που θα σηκώσει χέρι σε κάποιον αιχμάλωτο σύντροφό μας, θα εισπράξει ξανά την οργή μας».

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Αναπόφευκτες μοιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία καθώς σήμερα τα κόμματα της αριστεράς απέτυχαν, σε μια απόπειρα της τελευταίας στιγμής, να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης και να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

«Όσο παρατείνεται η ύφεση, τόσο μετατίθενται στο μέλλον κάποιες δυνατότητες για αντικυκλικά μέτρα από την πλευρά της ζήτησης» αναφέρεται στη νέα έκθεση του Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

REUTERS: ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ

  

Έως το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου επαρκούν τα χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του κράτους, σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης που έχουν μιλήσει στο πρακτορείο Reuters.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 19 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι και σε μια ακόμη πόλη της ομώνυμης επαρχίας, στη βόρεια Συρία, ανέφεραν μέλη σωστικών συνεργείων.

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Επιμένει για την κατάργηση της βίζας στους πολίτες της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος απείλησε την Ευρώπη για άλλη μια φορά…