25 Απριλίου, 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Ο Χριστός τη νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας βγήκε πάλι έξω από τα Ιεροσόλυμα, βρήκε ένα τόπο έρημο, και εκεί διανυκτέρευσε με τους μαθητές του.

Η ΚΑΤΑΡΑΣΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΞΗΡΑΝΘΕΙΣΑ ΣΥΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

 

Στην Ακολουθία εχθές του όρθρου της Μ. Δευτέρας  μεταξύ των άλλων, ακούμε από το «Ευαγγέλιο» και από τους ύμνους, το θαύμα της ξηρανθείσης συκής (γιατί περί θαύματος πρόκειται).

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Το - 813 μ.Χ. επί χαλιφείας του αλ-Μαμούν, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θωμάς ξεκίνησε εργασίες επισκευής του τρούλου. Την απαιτούμενη δαπάνη πλήρωσε κάποιος πλούσιος εξ Αιγύπτου με το όνομα Βοκάμ. Η αναγκαία ξυλεία μεταφέρθηκε από την Κύπρο και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 814.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 
Τα κυριότερα μέτρα που επιβλήθηκαν
Μνημόνιο 1 (2010)
•Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους
•Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης

ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΟΛΓΟΘΑ

 

Στο Ιράκ σήμερα απέμεινε το 25% των χριστιανών που ζούσαν εκεί. «...Οι χριστιανοί στη Συρία ζούμε όλο τον χρόνο Μεγάλη Εβδομάδα, βιώνουμε διαρκώς μια αίσθηση συμμετοχής στον Σταυρό και στον θάνατο».

ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

Κάθε χρόνο, τις μέρες του Πάσχα, τίθεται το ερώτημα από Ορθοδόξους Χριστιανούς γιατί δε γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου μαζί με τους άλλους (ετερόδοξους) Χριστιανούς, όπως Καθολικούς ή Προτεστάντες. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στη Λέσβο φτάνει το μεσημέρι η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ.Να κλειδώσουν συγκλίσεις στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης και του Περιουσιακού θα επιχειρήσουν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

Διαβάστε εδώ τις δέκα ειδήσεις που δεν προβλήθηκαν από κανένα μέσο ενημέρωσης: Πρώτον, ο Ομπάμα παρενέβη υπέρ της Ελλάδος για να κλείσει αμέσως η αξιολόγηση χωρίς άλλα μέτρα.

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

Στην Τουρκία δεν μπορεί να μπει φωτογράφος και ούτε μπορεί να τραβήξει φωτογραφία… Η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι δημοσιογράφο να εισέλθει στην χώρα, ο λόγος για τον Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη, ο οποίος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για την BILD το βράδυ του Σαββάτου για να πάει το Ατατούρκ, και έπειτα την Κυριακή να γύριζε στην Αθήνα.

Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

Ο ορθολογισμός που έχει κυριέψει τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο είναι τεράστιος, και αυτός συνδυάζεται με το ιδανικό της ελευθερίας, σύμφωνα με το οποίο το δυτικό υποκείμενο διακηρύσσει ότι εγκαθίδρυσε πρώτος.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ

 

Τρομάζουν τα μεγέθη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Γερμανία, καθώς τα δεδομένα φανερώνουν πως ξεπλένονται ετησίως 100 δις ευρώ. Πρόκειται μάλιστα για επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την πιθανότητα νομοθέτησης εκτάκτων μέτρων, τα οποία ζητούν οι δανειστές.