24 Απριλίου, 2016

ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΟΥΣΙΟΝ ΠΑΘΟΣ (ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕΙΣΗΣΤΗΣ ΞΗΡΑΝΘΕΙΣΗΣ ΣΥΚΗΣ)

 

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός· 
και μακάριος ο δούλος, όν ευρήσει γρηγορούντα·
ανάξιος δε πάλιν, όν ευρήσει ραθυμούντα.
Βλέπε ουν ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής,
ίνα μη τω θανάτω παραδοθής,
και της Βασιλείας έξω κλεισθής·
αλλά ανάνηψον κράζουσα·
Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός,
διά της Θεοτόκου, ελέησον ημάς.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Το-614 μ.Χ. Ο στρατηγός του Πέρση βασιλιά Χορσόη Β' κατέλαβε τα Ιεροσόλυμα. Ακολούθησε φοβερή καταστροφή. Πλήθος Χριστιανών σφαγιάσθηκαν από τους Πέρσες και τους συνεπικουρούντες Ιουδαίους. Πάνω από τριακόσια μοναστήρια κάηκαν.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Η είδηση ότι η κυβέρνηση φέρνει από τις Βρυξέλλες, όχι μόνο το πακέτο των 5,4 δισ ευρώ, αλλά και ένα πρόσθετο, «προληπτικό», μνημόνιο με επιπλέον μέτρα 3,6 δισ ευρώ, εξαιτίας της καταρράκωσης της εμπιστοσύνης με τους δανειστές, έχει πέσει σαν «βόμβα» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα σηκώσει άλλωστε το βάρος των ψηφοφοριών στη Βουλή.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1915

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στην αρμενική λέξη "Medz Yeghern" (Μεγάλη Καταστροφή) για να περιγράψει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της 24ης Απριλίου. 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ


 
Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα  η Κυριακή των Βαϊων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α.  και τους Ιερείς του Αγίου Διονυσίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Χρυσόστομος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου, ο οποίος με θεολογικό λόγο ανέλυσε την σημερινή εορτή της Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.





ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

 

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων, παίρνουμε τα βάγια στα χέρια μας και εορτάζουμε την ένδοξη και θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Έχουμε όμως κατανοήσει τί είναι και τί έκανε για εμάς ο Χριστός;

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και την ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώνεται την Κυριακή το 10ο συνέδριο του κόμματος.

ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ

 

Τελευταία στιγμή θα κριθούν όλα, τονίζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, όσον αφορά την ελληνική διαπραγμάτευση. «Η ελάφρυνση του χρέους είναι πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μια συμφωνία είναι δυνατή την ερχόμενη εβδομάδα», γράφει η εφημερίδα, σχετικά με το Eurogroup.

ΠΛΟΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗΣ

 

Το «πάζλ» του μυστήριου ναυαγίου μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης , με πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, προσπαθεί να λύσει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο ναυάγιο πιθανόν να έχουν πνιγεί εκατοντάδες άνθρωποι, αλλά μέχρις στιγμής το που και το πόσοι ακριβώς παραμένει άγνωστο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Με τον έλεγχο του 65% του λιμανιού του Πειραιά και έχοντας υποσχεθεί επενδύσεις που αγγίζουν τα 395 εκατομμύρια δολάρια, η Κίνα κατάφερε και άνοιξε έναν επιπλέον δρόμο στις εμπορικές τις συναλλαγές, αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

ΠΑΕΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

 

Σύμφωνα, με πληροφορίες που έρχονται από κάποιο εσωτερικό έγγραφο του Γερμανικό υπουργείο οικονομικών, το οποίο τονίζει η Der Spiegel, μαρτυρείται το γεγονός πως υπάρχει η προθυμοποίηση για αναδιάρθρωση "light" του χρέους της Ελλάδας, αλλά αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που συμφωνηθούν επιπρόσθετα μέτρα. Στο έγγραφο που θα έρθει στο φως, αναφέρεται πως προβλέπεται η επέκταση των ελληνικών δανείων για πολλές δεκαετίες ακόμα και σταθεροποίηση των επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ;

 

«Πιστεύω ότι οι δηλώσεις που ακούστηκαν από την τουρκική ηγεσία είναι εντελώς απαράδεκτες για έναν απλό λόγο- δεν ήταν εκκλήσεις για ειρήνη αλλά εκκλήσεις για επίλυση του ζητήματος μέσω στρατιωτικής βίας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την στάση της Άγκυρας.