23 Απριλίου, 2016

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

 

Τὰ ῾Αγιασμένα Χώματα ποὺ γεννήθηκε, μεγάλωσε, δίδαξε, θυσιάστηκε διὰ τοῦ Σταυροῦ καὶ ᾿Αναστήθηκε, πρὸς χάριν ὁλοκλήρου τοῦ ἀνθρωπίνου γένους, ὁ Κύριος, και Λυτρωτὴς τοῦ κόσμου, θα επισκεφθούμε νοερά αυτές τις Άγιες μέρες και ξεκινάμε από την ΙΟΠΠΗ:

ΚΟΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ Nikola Poposki είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ, για τη διασυνοριακή συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΓΕΡΣΙΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

 
 «Τν κοινν νάστασιν πρ το σο πάθους πιστούμενος,κ νεκρν γειρας τν Λάζαρον, Χριστ Θεός·  θεν κα μες ς ο παδες, τ τς νίκης σύμβολα φέροντες, σο τ Νικητ το θανάτου βομεν·σανν ν τος ψίστοις, ελογημένος ρχόμενος, ν νόματι Κυρίου».  

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

«Αναδιάρθρωση light» για το ελληνικό χρέος είναι πρόθυμο να δεχτεί το Βερολίνο, σε περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνήσει να λάβει επιπλέον μέτρα, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προβλέπεται επέκταση των ελληνικών δανείων για δεκαετίες και σταθεροποίηση των επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ, για τη διασυνοριακή συνεργασία.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

 

Ολοσχερώς καταστράφηκε η "Αψίδα του Θριάμβου", που βρίσκεται στο κέντρο των γειτονικών Σκοπίων, από εξοργισμένους διαδηλωτές.

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΝΗΣΙΔΑ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ...

 

Το τελευταίο διάστημα, οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο έχουν κλιμακωθεί, ενώ οι υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες συνεχίζονται δίχως τέλος. Όλες αυτές οι προκλήσεις φαίνεται πως έχουν συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εφαρμογή ενός ύπουλου σχεδίου της Τουρκίας, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία "ΝΗΣΙΔΑ".

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

 

«Η πρωτοφανής αύξηση των ναυτικών δυνάμεων μας στους ωκεανούς και την Αρκτική είναι το αποτέλεσμα της πιο επίπονης εργασίας στη νεότερη ιστορία μας. Σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον 100 πολεμικά πλοία και άλλα σκάφη», δήλωσε ο Διοικητής του Ναυτικού Ναύαρχος Vladimir Korolev.

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

 

Την ενισχυμένη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Αιγαίο για την μεταναστευτική-προσφυγική κρίση χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (;)

 

Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσει τώρα παράλληλα με τις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, με το ενδεχόμενο πάντως ενός “κουρέματος” της ονομαστικής αξίας του χρέους να μη φαίνεται πιθανό.