22 Απριλίου, 2016

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
  

 ΜΕΡΟΣ Κ΄ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)/ΑΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟΣ ΕΝΟΤΗΣ. Όνειδιζόμενος ύπό τών «ενωτικών» τής Φλωρεντίας ο σοφός ο Γεννάδιος ό Σχολάριος ώς έναντίος τής ειρήνης καί ένότητος, έλεγεν:

ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

 

Δεν θα σταθούμε στο πόσα μίλια ήταν η παραβίαση των Σκοπιανών ελικοπτέρων στον εναέριο χώρο μας. Είναι εξίσου σημαντική και σοβαρή,είτε είναι μισό μίλι είτε 10. Δεν πρόκειται προφανώς για λάθος. Και δεν είναι ενέργεια που μόνοι τους οι Σκοπιανοί αποφάσισαν να κάνουν.

ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ΝΑΤΟ και Ρωσία έχουν τεράστιες διαφωνίες, οι οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα αμετάβλητες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Πέθανε ο Σύρος πρόσφυγας που είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι από όχημα της αστυνομίας στην Ειδομένη την περασμένη Δευτέρα. Σε επιφυλακή η Αστυνομία στην Ειδομένη υπό το φόβο ξεσπάσματος επεισοδίων. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντήσει σήμερα, Παρασκευή, στις 10:30 πμ τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

EΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Διαφορετικές είναι οι απόψεις μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ζήτημα της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ. Όπως είναι φυσικό λοιπόν μπαίνουν νέες ρωγμές στην κυβερνητική σταθερότητα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Μπορεί η ανεργία στη χώρα μας να παραμένει σε τεράστια επίπεδα, αλλά η κυβέρνηση από σήμερα προχωρά στην ψήφιση για εργόσημο στους λαθρομετανάστες, νομιμοποιώντας στην ουσία την μαύρη εργασία.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΩΛΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

 

Η Αργεντινή πώλησε χθες δημόσιο χρέος, οικονομικού ύψους 16,5 δισ δολαρίων. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση διεθνών ομολόγων της χώρας, από τη χρεοκοπία της, το 2002. Η δημοπρασία των ομολόγων χαρακτηρίστηκε από την αυξημένη ζήτηση, παρά το κλίμα απαισιοδοξίας που εδραιώνεται στις διεθνείς αγορές.