20 Απριλίου, 2016

5,4 ΔΙΣ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

 

Κλείνει το πακέτο των μέτρων των 5,4 δισ. Αντίσταση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις για πρόσθετα μέτρα 3 δισ. Στο «κυρίως πιάτο» των δημοσιονομικών περνούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, καθώς από σήμερα στην Αθήνα θα βρίσκεται και η επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 
ΓΑΠ: Δεν αποκλείω ο Τσίπρας να κάνει δεύτερο, διχαστικό, δημοψήφισμα. Στις 23 Απριλίου συμπληρώνονται 6 χρόνια από εκείνη την Παρασκευή του 2010 που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο. Διαβάστε την Συνέντευξη ΕΔΩ....
 


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΨΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ;

 

Οι κινήσεις επίδειξης δύναμης από τις δύο υπερδυνάμεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή δημιουργούν κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη Έχουμε στραμμένη την προσοχή μας, στον διεθνή χώρο, στα όσα συμβαίνουν στην Συρία - με άμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα- και δεν δίνουμε την δέουσα σημασία στα όσα συμβαίνουν σε τόπους εξίσου κοντινούς.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
 

ΜΕΡΟΣ Θ΄/ΤΗΡΗΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΝΤΩΝ — ΕΝΟΤΗΣ.Επανειλημμένως έτονίσθη έν τοις προτέροις ότι λάθος τρομερόν είναι νά νομίζεται ότι οί ταχθέντες ώς φύλακες τής παρακαταθήκης τής πίστεως αποκτούν καί τό δικαίωμα νά διαθέτουν αυτήν κατά βούλησιν. 

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Πέθανε, χθες, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γεράσιμος Αρσένης, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ όπου νοσηλευόταν επί μακρόν χρονικό διάστημα με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν 85 ετών.

ΒΓΗΚΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; ΠΟΤΕ;

 

Προς τα κάτω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στην Κύπρο το 2016 το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΠΟΥΤΙΝ: Η ΣΥΡΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι προειδοποίησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Συρία αρχίζει να διαλύεται γρήγορα και ότι η χώρα, η οποία συγκλονίζεται από τις συγκρούσεις δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά εάν ΗΠΑ και Ρωσία δεν έχουν συγχρονισμένη αντίδραση.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

«Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει επιθέσεις σε παραλίες της Ευρώπης και σφαγές τουριστών, χρησιμοποιώντας όπλα και βόμβες κρυμμένες στην άμμο κάτω από ξαπλώστρες, αλλά και δολοφόνους μεταμφιεσμένους σε πλανόδιους πωλητές ή πωλητές παγωτών», ανακοίνωσαν οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ιταλίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στο κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ, θα βρεθεί τη Μεγάλη Δευτέρα η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Προειδοποιεί την Διεθνή Κοινότητα και συγκεκριμένα την Αμερική, το Ίδρυμα Χένρι Μάρσαλ, σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας. Το Ίδρυμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως υποστηρίζει, η Τουρκία σκοπεύει να επεκταθεί και πάντα θα προσπαθεί.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός.  Το τηλεφώνημα διήρκεσε περί τα 20 λεπτά και αφορούσε εξ ολοκλήρου την αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός μετέφερε στην Καγκελάριο τον προβληματισμό του για τα νέα μέτρα τα οποία ισοπεδώνουν τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη μεσαία τάξη.

ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

Σε ρυθμούς διαπραγματεύσεων μπαίνουν εκ νέου από σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση και οι επικεφαλής των κλιμακίων, μετά από την ολιγοήμερη παύση λόγω της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. Εκτός από τα σκληρά μέτρα που φέρνουν πάλι οι δανειστές, φαίνεται ότι η Eurostat έρχεται να ενισχύσει την ελληνική πλευρά.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΝΕΝ

 

Ταύτιση απόψεων και εκτιμήσεων στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας – Γερμανίας, Πάνου Καμμένου και Ούρσουλας Φον ντερ Λάινεν, στην Αθήνα, ενώ μέσα από τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και διμερώς, βελτιώνεται το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, όπως παρατήρησε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.