18 Απριλίου, 2016

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Ολόκληρο το νομοσχέδιο μπορείτε να το μελετήσετε ΕΔΩ
και την Αιτιολογική Έκθεση ΕΔΩ

 


ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 

Z΄MΕΡΟΣ/ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚ ΤΗΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΣ» ΤΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ. "Ολαι, βεβαίως, αί ύπ' εκείνου εφευρεθείσαι καινοτομίαι συνέργησαν τά μέγιστα είς τήν διάβρωσιν του θρησκευτικού αισθή­ματος έν τω πληρώματι τής Εκκλησίας.

ΤΗΣ ΑΥΤΟΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΟΛΙΣΘΗΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 

Στον μεταπολεμικό διπολικό κόσμο, ο όρος φινλανδοποίηση χρησιμοποιείτο για να εκφράσει την κατάσταση μιας χώρας, η οποία τελούσε υπό την γεωπολιτική ομηρία ενός πανίσχυρου γειτονικού κράτους, όπως ήταν η σχέση μεταξύ της ουδέτερης Φινλανδίας και της Σοβιετικής Ενώσεως.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 230 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ

 

Με μηχανήματα αλλά και με γυμνά χέρια, διασώστες και κάτοικοι του Ισημερινού αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα και ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις.

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι διαδοχικές και πρωτοφανείς καθημερινές επί τετραήμερο πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά (Λέσβο, Οινούσσες και τη νησίδα Παναγιάς), οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και οι αερομαχίες διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα, καθώς στο περιβάλλον που διαμορφώνεται οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Ένα ατύχημα ή ένα θερμό επεισόδιο θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε κινήσεις απεμπλοκής με μόνο θύμα και πάλι την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στη θέση του αμυνόμενου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, η μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά. Το πρώτο πούλμαν αναμένεται να αναχωρήσει στις 11 το πρωί, ενώ στόχος είναι να μεταφερθούν εκεί άμεσα τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες. Στο λιμάνι παραμένουν 3.758 πρόσφυγες, στα νησιά βρίσκονται 7.353 και συνολικά στη χώρα 53.824 πρόσφυγες.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ «ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Παραδίδοντας το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον και τελικά στην Άγκυρα. Συνεχίζει τους επικίνδυνους πειραματισμούς η κυβέρνηση και μάλιστα στο πιο ευαίσθητο θέμα, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της έντασης την οποία κλιμακώνει στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς επιχειρεί τώρα να βγάλει από το καπέλο, τον «λαγό» των ΗΠΑ.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΛΙ!

 

Στρατιωτικό ελικόπτερο θεαθεί σύμφωνα με μαρτυρία πάνω από το χωρίο Λιθωτό στο Κιλκίς, παραβιάζοντας των ελληνικό εναέριο χώρο.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

 

Η συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως εξόργισε την κυβέρνηση. Το γραφείο του Πρωθυπουργού απάντησε με ανακοίνωση με πολύ επιθετική διάθεση στον πρόεδρο της ΝΔ.

EΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του politischios.gr, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ένα τουρκικό σκάφος -το οποίο βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων- δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις του σκάφους του Λιμενικού και έστρεψε τα όπλα του εναντίον του ελληνικού σκάφους.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Επίτιμος Δημότης Κομοτηνής ανακηρύχθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.  Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.