17 Απριλίου, 2016

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ

 

Όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει η ελληνική κοινωνία, εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται χαμένη στα νήματα μιας κοινωνικοπολιτικής κρίσης ταυτότητας. Η κρίση αυτή θα πάρει στο μέλλον δραματικές διαστάσεις αν οι ελληνικές ηγεσίες δεν εγκαταλείψουν την αλαζονική διγλωσσία τους και δεν ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για όσα έχουν αποφασιστεί για το παρόν και το μέλλον του, χωρίς να τα γνωρίζει.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 75 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ

 

7,8 ρίχτερ «ισοπέδωσαν» τον Ισημερινό: Ξεπέρασαν τους 75 οι νεκροί. Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Ισημερινό εξαιτίας ισχυρού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε την δυτικό τμήμα της χώρας τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας).

ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΑΛ-ΣΙΣΙ

 

Αίγυπτος: Δακρυγόνα σε διαδήλωση για τα νησιά-δώρο στη Σαουδική Αραβία.Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία στο Κάιρο συγκέντρωση δεκάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την παραχώρηση δύο ακατοίκητων νησιών της Ερυθράς Θάλασσας στη Σαουδική Αραβία και ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΠΘ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 

Σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ., αναγορεύθηκε το Σάββατο με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του σημαντικότερου πνευματικού ιδρύματος της Θράκης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ

 

Μια άλλη επίσης σημαντική μορφή της Εκκλησίας μας τιμάται ιδιαίτερα αυτή την ιερή περίοδο. Η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη στην αγία Μαρία την Αιγυπτία, η οποία κατέστη, και είναι, συνώνυμη με τη συντριβή και τη μετάνοια.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
 

ΜΕΡΟΣ Η΄/Ό Β. Α­μερικής Αλέξανδρος λέγει: «Άπεφασίσαμεν νά είσαγάγωμεν νεω­τερισμούς τινας άλλ' έν τοις νεωτερισμοίς τούτοις ακούεται ό ήχος τής άγίας αρχαιότητος, τό πνεύμα τής αρχαίας Εκκλησίας του Χριστού».

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

 

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, δήλωσε ότι  «η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και σε βάρος των δανειστών». 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός «έχει μόνο ένα δρόμο, να δώσει λύση, να μην ξαναοδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά σχετικά με τις πληροφορίες περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτς.

ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προτείνει μία πιο στενή συνεργασία με την Αφρική για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, η οποία θα περιλαμβάνει και «ευρω-ομόλογα» για την ανάπτυξη, αναφέρει σε άρθρο της η La Repubblica.

«ΣΕΝΓΚΕΝ 2.0» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

Σχέδιο δράσης με τίτλο «Σένγκεν 2.0» σκοπεύει να παρουσιάσει στους ηγέτες της ΕΕ η ουγγρική κυβέρνηση, η οποία αντιτίθεται στην υποδοχή προσφύγων, για το Προσφυγικό.

"ΔΩΡΟ" ΝΤΡΑΓΚΙ ΑΞΙΑΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και τα ομόλογα έκδοσης EFSF που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες μέχρι το 30% κάθε έκδοσης.

ΣΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο για την Ελλάδα επιχειρεί να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου στο Ανόβερο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.