16 Απριλίου, 2016

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Ιστορική επίσκεψη στη Λέσβο- Παγκόσμιο μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Σε μία κίνηση ισχυρού συμβολισμού για την παγκόσμια ευαισθητοποίηση των πολιτικών ηγετών και της κοινής γνώμης σχετικά με την προσφυγική κρίση και την αντιμετώπισής της με όρους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, οι προκαθήμενοι της χριστιανοσύνης πραγματοποιούν σήμερα μία ιστορική κοινή επίσκεψη στη Λέσβο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

 

«Ενώνουμε τις φωνές μας για να καταδικάσουμε τον ξεριζωμό των προσφύγων, για να μην ξαναδούμε ποτέ παιδάκια να ξεβράζονται στις παραλίες του Αιγαίου» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό προσφύγων στην Μόρια με τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
 

ΜΕΡΟΣ ΣΤ΄/Ώς επίλογος δέ τούτων όλων, γράφεται έν τέλει το γελώδες: «Έκ τών εκκλησιών ενέκρινε τάς αποφάσεις του Πανορθοδόξου συνεδρίου ή εκκλησία Κων/πόλεως. 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

Τό Σάββατον καί τήν Κυριακήν, 16ην καί 17ην Ἀπριλίου 2016, θά εὐρίσκεται στην Κομοτηνῆ ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμος μέ τήν εὐκαιρίαν τῆς ἀναγορεύσεώς του ὡς ἐπιτίμου Διδάκτορος τῆς Σχολῆς Κλασικῶν καί Ἀνθρωπιστικῶν Σπουδῶν τοῦ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, που θα συγκληθεί μετά από 962 χρόνια στην Κρήτη, τον Ιούνιο, έχει ξεκινήσει. Η Σύνοδος που αρχικά θα γινόταν στην Πόλη λόγω των γεγονότων στην Τουρκία, γίνεται στην Κρήτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. Β. ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Ο κ. Κόκκινος, που διετέλεσε και πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του, στις επισκέψεις στο Άγιον Όρος αλλά και στους Ιεράρχες, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον ίδιο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η μεταφορά πάνω από 3.700 προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά προς στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, όπου οι δυνάμεις του στρατού εργάζονται για την τοποθέτηση οικίσκων και κατασκευής αποχέτευσης.

ΤΟΜΣΕΝ: ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Eμμένει για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Μέρκελ δέχθηκε το αίτημα του Ερντογάν για δίωξη του Γερμανού κωμικού που τον σατίρισε, όπως μεταδίδει το Reuters. "Θα αποφασίσει ο δικαστής για την υπόθεση", φέρεται να είπε η καγκελάριος στους συμβούλους της.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

 

Πόλεμο έχουν κηρύξει οι Αλβανοί εναντίων στης Σερβίας, προς υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων στη περιοχή Μιτρόβτσα, ενώ τις «βολές» τους θα δεχτεί και η ΠΓΔΜ.

“ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΡΩΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”

 

Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ανοίγει στην Τράπεζα της Ελλάδος “Ειδικός Λογαριασμός Αρωγής Προσφύγων” (Νο 2341164213 με IBANGR0901000230000002341164213). Από το λογαριασμό αυτό θα χρηματοδοτούνται προγράμματα, έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στέλνει έκκληση προς τα Σκόπια να μην οξύνει τα πνεύματα και θέσει σε κίνδυνο τη σχέση που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ - ΣΤΡΑΤΗ

 

Αρχιεπίσκοπος: Η σκέψη και η μέριμνα της Εκκλησίας μας, παραμένει ζώσα και ενεργή στους Έλληνες ακρίτες.Το δέκατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην Καλλονή Λέσβου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.