15 Απριλίου, 2016

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ)

 
 
« πανύμνητε Μτερ,
τεκοσα τν πάντων γίων
γιώτατον Λόγον δεξαμένη τν νν
προσφοράν, π πάσης ῥῦσαι συμφορς
 παντας κα τς μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως
τος σο βοντας λληλούϊα» 
Η Παναγία την οποία υμνολογεί ο Ακάθιστος, σήμερα και  σ λη την μακραίωνη ζωή της Εκκλησίας είναι το κέντρο της ευλαβείας των χριστιανών, το πρόσωπο που μακαρίζουν, κατά την πρόρρησή της, «πάσαι αι γενεαί» (Λουκ. 1, 48).

ΑΦΙΧΘΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης έφθασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα βρεθούν το Σάββατο κοντά στους πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη, το Σαββάτο 16 Απριλίου έχει ως ακολούθως.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
 

ΜΕΡΟΣ Ε΄/Ο ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΤΟ «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ» ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΟΥ 1923. Άφ΄ ότου ό είς τεσσάρας θρόνους αναρριχηθείς, έπιδιώξας και πέμπτον Μ. Μεταξάκης παρανόμως έπέβη του θρόνου Κωνσταντινουπόλεως, έξεκολάφθησαν και διωχετεύθησαν τά σκάνδαλα τά και σήμερον ταλαιπωρούντα και ζημιούντα τήν Έκκλησίαν, εύρίσκοντα ύποδοχήν εις υπερθεματίζοντας ρηξικέλευθους εγκεφάλους, οίτινες τόν ύπερηκόντισαν εις άσέβειαν.

3.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Αναρτήθηκε η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.Αναρτήθηκε στο opengov.gr η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

 

O κορυφαίος Έλληνας καθηγητής στον κλάδο της Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς, ανέφερε πως η χώρα μας διαθέτει σπουδαίες ενεργειακές δυνατότητες ειδικά όσον αφορά τα κοιτάσματα ουρανίου. Μάλιστα σημειώνει πως οι ενεργειακές ικανότητες στον χώρο της ενέργειας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 3.000 ετών!

Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

 

Η τουρκική μεθόδευση για διχοτόμηση του Αιγαίου. Ουδέποτε οι Τούρκοι προβαίνουν σε προκλήσεις χωρίς κάποιο απώτερο σχέδιο. Είναι βεβαίως γνωστό, ότι ο τελικός τους στόχος είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου ώστε να θέσουν υπό τον επιχειρησιακό και οικονομικό τους έλεγχο όλη τη θαλάσσια περιοχή ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Οι λαγοί του εναλλακτικού νομίσματος, ή ποιοί προετοιμάζουν την επιβολή του σχεδίου Σόιμπλε.Το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου δεν προχωράει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από αισχρή. Η ρευστότητα στην αγορά ανύπαρκτη με τις τράπεζες και τα ιδιωτικά χρέη να "ρουφάνε" ότι ικμάδα έχει απομείνει στην οικονομία. Η ελληνική κοινωνία διαλυμένη έχει επιστρέψει πολιτικά και κοινωνικά στην κατάσταση πριν το 1909. Η ελληνική πολιτεία πλέον δεν υφίσταται. Έχει υποβαθμιστεί σε οικόπεδο της Γερμανίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες εξαρθρώθηκε από το Λιμεναρχείο Χίου. Ειδικότερα, το κύκλωμα διακινούσε δελτία αλλοδαπού αιτήσαντος ασύλου, με τα οποία οι κάτοχοι θα μπορούσαν να μετακινηθούν εκτός νησιού χωρίς προβλήματα. Τρία άτομα συνελήφθησαν.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ! “ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ“

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρούει το κώδωνα του κινδύνου για το θέμα των κόκκινων δανείων που πλήττει  τις περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες. Στο κείμενο του ΔΝΤ που αναφέρεται στη Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα το οποίο εκτέθηκε σήμερα από τον επικεφαλή της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής, ονόματι Χοσέ Βινιαλς στην Ουάσινγκτον, κάνει λόγο πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανακηρύσσονται ως πρωτεύον πρόβλημα για όλη την Ζώνη του Ευρώ. 

''ΤΟ ΝΑΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΕΧΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ’’

 

Το ΝΑΤΟ κατηγορεί συνεχώς την Ρωσία για τις διάφορες γεωπολιτικές της κινήσεις. Κατά τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών αυτή είναι μια ανούσια αντιπαράθεση. ''Για να δικαιολογήσει περαιτέρω την ύπαρξη του ΝΑΤΟ, η ηγεσία της συμμαχίας ξεκίνησε μια επιθετική εκστρατεία προπαγάνδας για να δαιμονοποιήσουν την Μόσχα’’ δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη», έγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κατά την επίσκεψη του στο Στρασβούργο.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. αναφέρει πως οι αντίστοιχες αμερικανικές χρησιμοποίησαν ψευδείς πληροφορίες. Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας μάλιστα επισημαίνουν πως η Ρωσία δεν είχε ποτέ ετοιμάσει πολεμική εισβολή στην Ουκρανία.