12 Απριλίου, 2016

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 
Άδειασμα κανονικό του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη αποπνέει η επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την απαγόρευση εισόδου δύο Μητροπολιτών σε δημόσια σχολεία. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή κάτωθι:

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ;

 

Τι να εννοεί άραγε ο «ποιητής» Αχμέτ Νταβούτογλου όταν δήλωσε δημόσια πως Χαλέπι, Χομς και Δαμασκός πρέπει να απελευθερωθούν, αναφέροντας και λίγο τη Ράκα, προφανώς για “ξεκάρφωμα”!

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
Β΄ ΜΕΡΟΣ/ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΔΕΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΖΟΝΤΩΝ
Κατά τούς έσχατους πονηρούς καιρούς, ότε, διά τών δολίων ενεργειών κάποιων δυνάμεων, αί όποίαι ύστερικώς βλέπουν τά σχέδια των διά παγκόσμιον έπικράτησιν πραγματοποιούμενα μόνον διά τής άνηθικοποιήσεως του κόσμου καί τής διαφθοράς καί καταστροφής τών χριστιανικών κρατών καί τής χριστιανικής οικογενείας. 

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ

 

Κίτρινη κάρτα βγάζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών αναδεικνύοντας τη θετική επίδραση που είχε στο συνολικό μη μισθολογικό κόστος η μείωση των εισφορών που εφαρμόστηκε από τα μέσα του 2014.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Κάτω από 4.000 έπεσε για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά φαίνεται πως πείθει τους πρόσφυγες να απομακρυνθούν από το λιμάνι. Τη Δευτέρα περίπου 700 άτομα αναχώρησαν από τις πύλες Ε1 και Ε2 με προορισμό τον Σκαραμαγκά με λεωφορεία, ενώ κάποιοι έφυγαν και με ταξί.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…»

 

Για τα επεισόδια στην Ειδομένη, μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κατέκρινε τα γειτονικά Σκόπια. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για την χτεσινή εικόνα της περιοχής, που θύμισε πεδίο μάχης, λόγω της βίας που άσκησαν οι Σκοπιανοί αστυνομικοί.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

 

Η προκλητικότητα των Τούρκων δεν σταματά, ενώ φαίνεται πως έχουν και τις ευλογίες του ΝΑΤΟ! Οι Τούρκοι πλέον αγνοούν επιδεικτικά την συμφωνία που υπέγραψαν και αμφισβητούν ξανά την ελληνική Ζώνη Έρευνας και Διάσωσης, δυσκολεύοντας καθημερινά τη ζωή των Ελλήνων λιμενικών, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

OΙ BRICS ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική, γνωστές ως BRICS, στέλνουν ένα μήνυμα με την νέα αναπτυξιακή τους τράπεζα: ότι δεν εξαρτώνται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Θα έχει όμως επιτυχία η NDB;

ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΗ

 

Πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπληξαν σήμερα τη μεθοριακή πόλη Κιλίς της Τουρκίας και υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ανέφεραν πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι πύραυλοι αυτοί προέρχονταν από περιοχές της Συρίας οι οποίες ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΛΑΘΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

 

Η επίσημη αντιπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για παραβίαση διεθνούς δικαίου όσον αφορά την μεταχείριση του θέματος της Λιβύης από τους Αμερικάνους.  Σχολίασε την δήλωση για την στρατιωτική επέμβαση του Πρόεδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Λιβύη.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαοχτώ ετών από την κοίμησή του, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Α' κοιμητήριο Αθηνών.

«Θεωρήσαμε καθήκον και χρέος μας σήμερα να έρθουμε στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και πνευματικού μας πατέρα, να τελέσουμε το τρισάγιο, γιατί σαν την χθεσινή μέρα εκοιμήθη. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να έχουμε την ευχή του» δήλωσε στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος.