11 Απριλίου, 2016

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 

Στο Άγιον Όρος τέλη Μαΐου ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος και ο Πούτιν. Νέο «επεισόδιο» στη σχέση Φαναρίου-Μόσχας Σύσσωμη η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της Ρωσίας αναμένεται να καταφθάσουν στα τέλη Μαΐου στο Άγιο Όρος για τους εορτασμούς των 1.000 χρόνων παρουσίας των ρώσων μοναχών στον Άθω.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες  του Ιστολογίου.

Από σήμερα μέχρι και τις 22 Απριλίου θα έχετε την ευκαιρία μέσα από το Ιστολόγιο μας να διαβάσετε μια εμπεριστατωμένη εργασία σχετικά για τον «κοινό εορτασμό του Πάσχα» με τους Ρωμαιοκαθολικούς.

 Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

 
 

«Η πρόταση του Πάπα  και η επιθυμία του κ. Βαρθολομαίου για μια κοινή ημέρα εορτασμού για το χριστιανικό Πάσχα δεν είναι ρεαλιστική», αλλά ούτε και τωρινή έρχεται από τον Μάρτιο του 1975 τον τότε Πατριάρχη κυρό Δημήτριο όπου στις Πασχάλιες Ευχές του προς τον τότε Πάπα Ρώμης Παύλο τον ΣΤ΄ έγραφε:

ΤΗ ΑΥΤΟΥ ΑΓΙΟΤΗΤΙ

ΤΩ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΠΑΥΛΩ ΣΤ΄

Εις Βατικανόν

Καίτοι, δεν εορτάζομεν όμού εφέτος το Πάσχα, όμως η Ανάστασις είναι μια και ο Αναστάς είναι ο είς  Κύριος ημών.Εν τη ευχή και τη ελπίδι, ότι θά άξιωθώμεν άπαντες οί Χριστιανοί όπως συνεορτάζωμεν την Ανάστασιν κατά τήν αύτήν ήμέραν, επισκεπτόμεθα νοερώς τήν Ύμετέραν γερασμιώτατην Αγιότητα καί έν τώ σεβασμίω προσώπω Αυτής τήν ανά τόν κόσμον Άγιοτάτην Ρωμαιοκαθολικήν Εκκλησίαν καί Άπευθύνοντες Ύμίν τόν εόρτιον άδελφικόν ημών άσπασμόν εύχόμεθα άπό καρδίας όπως τό φώς καί ή χαρά τής Άναστάσεως περιλάμπουσι καί εύφραίνωσι τήν Ύμετέραν άγαθήν καρδίαν καί τάς καρδίας άπάντων τών άδελφών Χριστιανών τής Δύσεως.
Τελευτώντες λέγομεν «Άνάστα ο Θεός κρίνων τήν γήν».
Φανάριον, τή 27η Μαρτίου 1975
 † Πατριάρχης ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α΄

ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

 

Τι υποστηρίζουν και τι γράφουν οι Σκοπιανοί για όσα έγιναν στην Ειδομένη;
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “MIA”, ο επικεφαλής του κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή, Ζόραν Λαζάρεφσκι, αλλά και εκπρόσωποι της περιφερειακής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων της Γευγελής, επιβεβαίωσαν ότι  περί τις 10:30 το πρωί τοπική ώρα, τρεις καλά οργανωμένες ομάδες προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, 500-700 ατόμων η καθεμία, επιχείρησαν να περάσουν ταυτόχρονα τα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ από τρία διαφορετικά σημεία, καταστρέφοντας τμήματα του μεταλλικού φράκτη.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΕΡΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΙ

 

Κοινοπραξία που θα αποτελείται από 15 τουρκικές ενεργειακές εταιρείες βρίσκεται στα σκαριά, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με σκοπό την προώθηση συμφωνίας με το Ισραήλ για εισαγωγή φυσικού αερίου από τη χώρα, ώστε να καλυφθεί σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου δεν προχωράει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από αισχρή. Η ρευστότητα στην αγορά ανύπαρκτη με τις τράπεζες και τα ιδιωτικά χρέη να "ρουφάνε" ότι ικμάδα έχει απομείνει στην οικονομία.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 
 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) μας εζητήθη η επιστημονική άποψή μας επί των παρακάτω ερωτημάτων και ειδικότερα εάν με βάση το ισχύον στην Ελλάδα νομικό καθεστώς:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία δικού του στρατού, ο οποίος θα  υπακούει σε εκείνον και όχι σε κάποιον υπουργό της κυβέρνησης του.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Έντονη είναι η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τα επεισόδια στην Ειδομένη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ αδιανόητη και απαράδεκτη και υπογράμμισε πως με τέτοιες συμπεριφορές η γειτονική χώρα δεν έχει θέση ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ.

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους, τόσο από τον ρωσικό συνασπισμό, όσο και από τον συνασπισμό των ΗΠΑ. Το Ισλαμικό Κράτος χάνει διαρκώς δυνάμεις και εδάφη.

FAZ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ

 

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας αποδίδει και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα δεδομένου ότι οι αριθμοί των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά μειώνονται σημαντικά, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδας Frankfurter Allgmeine Zeitung (FAZ). Τρεις εβδομάδες αφότου ετέθη σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία ήρθαν στην Ελλάδα 80% λιγότεροι πρόσφυγες. Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία της FRONTEX.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών στο σύνολο των αποδοχών τους.

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

Σειρά νέων στοιχείων για στρατολογήσεις τζιχαντιστών στη χώρα μας μέσω του Διαδικτύου αλλά και για παρουσία στην Αθήνα σημαντικών μελών του ISIS ανακύπτουν από φάκελο που σχημάτισαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές σε συνεργασία με υπηρεσίες από την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ.