10 Απριλίου, 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑΣ

 

Σαν σήμερα 10 Απριλίου 1998 εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ. Αρχή της ζωής  του ήταν το 1913  στο Αρτεσιανό Καρδίτσας,  την συνέχισε  στην Αθήνα για σπουδές και ως κληρικός, την πέρασε  διαδοχικά ως Μητροπολίτης από τις Μητροπόλεις Άρτας και Ιωαννίνων. 

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ

 

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά από βεγγαλικά, στον ινδουιστικό ναό Πουτινγκάλ, στη νοτιοδυτική επαρχία της Ινδίας, Κεράλα.

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ

 

Μια άλλη μεγάλη ασκητική προσωπικότητα τιμάται αυτή την άγια περίοδο από την Εκκλησία μας, ο άγιος Ιωάννης ο συγγραφέας του περιφήμου βιβλίου της «Κλίμακος», το οποίο γράφηκε για να αποτελεί πολύτιμο οδηγό ημών των πιστών στη δύσκολη πνευματική μας πορεία και τον ασίγαστο παθοκτόνο αγώνα μας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Παρά τη διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων που καλούν τους πρόσφυγες να μετακινηθούν στις οργανωμένες δομές φιλοξενίας, 4.500 πρόσφυγες παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1821

 

Ο απαγχονισμός του Οικ. Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και οι πλαστογράφοι-πραγματικοί εχθροί της Ελλάδος και του Ελληνισμού.Ο Απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ το 1821-Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.

ΕΚΘΕΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

 

Σημαντικές αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν πέρυσι στην Ελλάδα, με τις δραματικές ώρες για την οικονομία, καταγράφονται στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΤΟ SPIEGEL ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤO ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ PANAMA PAPERS

 

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αγνόησε επανειλημμένα πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω υπεράκτιων εταιριών στον Παναμά, γράφει σήμερα το περιοδικό Spiegel.

BANK OF AMERICA: ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΧΙ GREXIT

 

Με έκθεση της, με ημερομηνία 8 Απριλίου, η γνωστή Bank of America Merrill Lynch εκφράζει την συγκρατημένη αισιοδοξία της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ επισημαίνει ότι τυχόν προβλήματα στην πορεία της διαπραγμάτευσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν περισσότερο σε πρόωρες εκλογές, παρά σε ένα Grexit.

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

O πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ έκανε ολομέτωπη επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τις πρακτικές που ακολουθεί στον γεωπολιτικό χώρο. Αναφέρει πως με την πολιτική του η χώρα έχει απομονωθεί τελείως και λογαριάζεται από τους ξένους ως “διεθνής τρομοκράτης”. Παράλληλα σημειώνει την ανάγκη να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Ρωσία και με τις ΗΠΑ.

ΝΕΑ «ΒΡΩΜΙΚΗ» ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Συμμαχία εναντίον της Ελλάδας επιχειρούν να δημιουργήσουν οι Σκοπιανοί με τους Τούρκους και εστιάζουν σε θέματα άμυνας, ενισχύοντας τις χερσαίες δυνάμεις.