09 Απριλίου, 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

 

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που έδω­σε προ ημερών ο Μητροπολί­της Γαλλίας σε ομογενειακό μέ­σο των ΗΠΑ ανέφερε πολλά και διάφορα για την Πανορθόδοξη Σύνοδο. Μετα­ξύ άλλων υποστήριξε ότι η πραγματοποίηση της είναι βέβαιη, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ ορισμένων Εκκλησιών.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ;

 

Αναλύουμε εδώ το πολιτικό και εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ. Κατά τον ίδιο, το μοναδικό πραγματικό ζήτημα των προεδρικών εκλογών είναι να διατηρηθούν στην εξουσία οι WASP [W(hite) A(nglo-)S(axon) P(rotestant)], οι οποίοι δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ μετά την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. 

TO ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ-ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΙΔΙΑ

 

Ο ισλαμοφασισμός και οι μεγάλες δυνάμεις: Σοβαρός ο κίνδυνος για τη διεθνή ειρήνη. Κάπως αργά συνειδητοποίησαν οι μεγάλες δυνάμεις, κυρίως οι δυτικές, τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον ισλαμοφασισμό. Στην πραγματικότητα μάλιστα, μερικές από αυτές, δυστυχώς τον εξέθρεψαν, με αλόγιστες πράξεις και παραλείψεις, για να εξυπηρετήσουν τον δικό τους επεκτατισμό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και διευθυντής του Γραφείου του. Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, αλλά και με συνέντευξή της σε ισπανική ιστοσελίδα.

Η ΕΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

“Πόσα θες να μας τρελάνεις”; Το ερώτημα απευθύνεται στην ΕΕ και σ΄ όλους τους “πρωταγωνιστές” της. Του Έλληνα προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ συμπεριλαμβανομένου . Πως προκύπτει το ερώτημα και μάλιστα με τρόπο λίγο …αγοραίο ομολογούμε:

ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…

 

Έπεσαν οι υπογραφές της παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ στην COSCO. Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρόντα ολοκληρώθηκε η πώληση του λιμανιού. Η αξία της συμφωνίας έκλεισε στο 1,5 δισ. ευρώ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

 

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα υπογράμμισαν πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΕΙ

 

Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος συμφώνησαν σήμερα να κατασκευάσουν μια γέφυρα στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει τις δύο χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα εντείνει τις πιέσεις του, σε συνεργασία με το Ιράκ, εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου και θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα με στόχο τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης αυτής, ανακοίνωσε σήμερα από τη Βαγδάτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικων Τζον Κέρι.