08 Απριλίου, 2016

Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
Τείχος ει των Παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, και πάντων των εις σε προστρεχόντων, ο γαρ του ουρανού και της γης, κατεσκεύασέ 
σε Ποιητής Άχραντε, οικήσας εν τη μήτρα σου, 
και πάντας σοι προσφωνείν διδάξας.... 

Χαρε, τόν φθορέα τν φρενν καταργοσα. Χαρε, τόν σπορέα τς γνείας τεκοσα.Στήν τελευταία στάση τν Χαιρετισμν πού κούγεται σήμερα, Εκκλησία μας συνεχίζει νά μς προβάλλει τό πάντιμο πρόσωπο τς περαγίας Θεοτόκου, διά τς ποίας εσλθε τόν κόσμο σωτηρία το κόσμου, νανθρωπήσας Θεός μας, μ ναν καί πάλι καταιγισμό εκόνων καί συμβολισμν, παρμένων ετε πό τό χρο τς Παλαις ετε πό τό χρο τς Καινς Διαθήκης.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

 

Το Σάββατο το πρωί θα φτάσει ο Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο όπως ανακοίνωσε χθες το Βατικανό. Ο Πάπας θα επισκεφθεί τη Λέσβο μετά την έγκριση που έδωσε την περασμένη Τρίτη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα παρευρίσκεται και ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετά από πρόσκληση της ΔΙΣ.

ΩΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΑ PANAMA PAPERS

 

Η διαρροή απόρρητων εγγράφων από το δικηγορικό γραφείο του Παναμά Mossack Fonseca είχε πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Βρισκόμαστε μπροστά στον μεγαλύτερο σωρό απόρρητων εγγράφων στην ιστορία. Προεξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες έχουν αποκαλυφθεί ως κάτοχοι, ή κάτι σαν κάτοχοι, σκιωδών υπεράκτιων λογαριασμών. Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες για παρατυπίες.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΕΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ!

 

Διαπραγματευτικές ομάδες από την Τουρκία και το Ισραήλ σημείωσαν πρόοδο προς την κατεύθυνση κατάρτισης πλαισίου συμφωνίας για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, στη διάρκεια συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν χθες, στο Λονδίνο.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

«Δεν αφήνουμε τους Έλληνες να μας διαιρέσουν». Η γερμανική κυβέρνηση και το ΔΝΤ παραμένουν ενωμένοι έναντι της Αθήνας και δεν της επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει εναντίον της ενότητάς τους οποιεσδήποτε αποκαλύψεις από υποκλοπές – ακόμα και όταν εκείνες αποδεικνύουν, ότι ο κ.Τόμσον επιδιώκει να θέσει με «φάουλ» υπό πίεση την κ.Μέρκελ στο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Και οι άρχοντες ξεχνούν τις υποσχέσεις τους" υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη τον Μάιο του 1824 στη Μονή Οσίου Λουκά, το οποίο περιέγραψε κατά την ομιλία του για τη συμβολή της Μονής στην Επανάσταση.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΟΣΠΟΡΟΥ!

 

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται πολύ συχνά στη Συνθήκη της Λωζάννης. Πρόσφατα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για την δήθεν εκατονταετή περίοδο ισχύος της.  Η Συνθήκη που υπεγράφη το 1923 σύμφωνα με μυστικές διατάξεις λήγει το 2023.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με επεισοδιακό τρόπο έγινε η απομάκρυνση προσφύγων από το λιμάνι της Χίου. Η ένταση κορυφώθηκε όταν έφτασε στο σημείο ομάδα 150 κατοίκων, ζητώντας από τους πρόσφυγες να φύγουν. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας και του Λιμενικού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε χθες μια αναθεωρημένη πρόταση κοινοτικού κανονισμού σχετικά με τη θέσπιση ενός συστήματος εισόδου-εξόδου με στόχο, όπως αναφέρει, την επιτάχυνση, τη διευκόλυνση και την ενίσχυση των διαδικασιών συνοριακών ελέγχων για τους πολίτες τρίτων χωρών που ταξιδεύουν στην ΕΕ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ;

 

Απρόβλεπτη θεωρείται πλέον η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τα κράτη μέλη άρχισαν να «σηκώνουν κεφάλι». Η μια χώρα μετά την άλλη πραγματοποιεί δημοψηφίσματα, για  την επικύρωση ή όχι των πολιτών, στις συμφωνίες που επιθυμεί η Ε.Ε.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

 

Η Landis + Gyr πραγματοποίησε τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της στην Ελλάδα παρουσία του προέδρου της Κου Oliver Iltisberge  για την Ευρώπη, τη μέση Ανατολή και Αφρική.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ

 

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 7 Απριλίου 2016, στο Ηράκλειο, σε Συνεδρία και εν πρώτοις συζήτησε διεξοδικά τα περί της προετοιμασίας της Αγίας καί Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία, ως γνωστόν, θα συγκληθεί στην Κρήτη τον προσεχή Ιούνιο, και εξέφρασε, για μια ακόμη φορά, τη χαρά της για την υψίστη τιμή της επιλογής της Μεγαλονήσου Κρήτης για το μέγα αυτό ιστορικό γεγονός.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗ

 

«Καθήκον μου είναι να αποτρέψω μία νέα ελληνική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε Eπιτροπή του ολλανδικού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.