07 Απριλίου, 2016

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ

 

Η Τουρκία του Ερντογάν απαιτεί την κατασκευή τζαμιού στην Ελλάδα και την ίδια στιγμή έχει εξαπολύσει διωγμούς σ΄ όλες τις θρησκευτικές μειονότητες που ζουν στα εδάφη της. Πρώτα απ΄ όλα εναντίον των Ορθόδοξων Χριστιανών.

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα Πέμπτη η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), για το 2015 και μέσα σε αυτή ο Μάριο Ντράγκι επισημαίνει πως το Ευρωσύστημα ήταν αυτό που προσέφερε σανίδα σωτηρίας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

 

Με μοναδικό θέμα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο θα συνεδριάσει εκτάκτως στα τέλη Μαΐου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ISIS ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ

 

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία και το Ιράκ εισπράττουν 150-200 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 132-175 εκατ. ευρώ) το χρόνο από το λαθρεμπόριο λεηλατημένων αρχαιοτήτων, είπε ο πρέσβης της Ρωσίας σε επιστολή του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

 

Ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα! Έχουμε μία ανίσχυρη, ανεπαρκή και σαστισμένη κυβέρνηση από την αδυναμία της να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Βλέπουμε τα νέφη μίας συνολικής κατάρρευσης να έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται στον ορίζοντα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 
Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο:Η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά η αποτύπωση του συναισθήματος σε εικόνες. 

Κύριος Ομιλητής ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με θέμα:«Η συμβολή της Μονής στην Επανάσταση του 1821» 

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ

 

Κλείνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σκηνές στην πλατεία Συντάγματος προσπάθησαν να στήσουν το βράδυ της Τετάρτης περίπου 40 πρόσφυγες, οι οποίοι μαζί με αλληλέγγυους ήρθαν στην Αθήνα από το λιμάνι του Πειραιά κουβαλώντας  μαζί τα πράγματά τους και σκηνές. Το ενδεχόμενο να στηθούν σκηνές στην πλατεία απετράπη από την αστυνομία και στη συνέχεια οι πρόσφυγες κινήθηκαν προς το Μοναστηράκι.Έντονη φημολογία για παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ αναπτύχθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Διονύσης Τσακνής το διαψεύδει κατηγορηματικά.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 57 ΕΤΩΝ

 

Την κατάργηση των συντάξεων χηρείας για όσους δικαιούχους είναι σε ηλικίες μικρότερες των 57 ετών ζητούν οι εκπρόσωποι των πιστωτών από το υπουργείο εργασίας.

ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Κατάλαβε κανείς τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Θεωρητικά το Ταμείο είναι στρατηγικός του  σύμμαχος στο θέμα του χρέους, καθώς επιμένει εξ αρχής στη διαγραφή του. 

Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

 

Τη συζήτηση για τη μελλοντική αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου άνοιξε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσιάζοντας εναλλακτικές επιλογές για ένα πιο «δίκαιο» και «βιώσιμο» σύστημα κατανομής των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΕ... ΜΟΣΧΑ!

 

Το Έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016 για το οποίο έχουν γίνει εκτενείς αναφορές από την ιστοσελίδα μας, περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με κορυφαία πιθανότατα την έκθεση των ελληνικών έργων  και η οποία θα ανέβει με τίτλο «Θεοί και Ήρωες των αρχαίων Ελλήνων».