04 Απριλίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

Αρχιεπίσκοπος:Η πατρίδα μας είναι σε οριακό σημείο-Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.«Η πατρίδα μας είναι σε οριακό σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Iερώνυμος κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής για τα παιδιά που διακονούν στο Άγιο Βήμα.

ΔΕΝ ΠΛΕΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ;

 

Σε οκτώ ημέρες, στις 11 Απριλίου, λήγει η διπλωματική άδεια που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για τη δράση της ναυτικής μοίρας SNMG-2 με σκοπό τη μείωση των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠτΔ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ΠΓΔΜ, χωρίς να την κατονομάσει, πως δεν μπορεί να σκέφτεται ευρωπαϊκή πορεία και πορεία εντός του ΝΑΤΟ εάν τηρεί μια στάση αντίθετη με τις αρχές του ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων του ανθρώπου απέναντι στους πρόσφυγες, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ιγκόρ Τσιρνάντακ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

  

Ελλάδα:Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην συνεδρίαση του την περασμένη Παρασκευή.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 

Χθες το πρωί ξεκίνησε η πορεία που διοργάνωσε ο Δήμος της Πάτρας, κατά της ανεργίας, με προορισμό την Αθήνα. Για την πορεία και τα αιτήματα όσων συμμετέχουν, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ήταν οι δύο μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Οι ΗΠΑ ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις εξαγωγές της ΕΕ. Στη χώρα αυτή κατευθύνεται το 21% των συνολικών εξαγωγών (σε χώρες εκτός της ΕΕ), ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κίνα με 10% και στην τρίτη η Ελβετία με 8%.

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ WIKILEAKS

 

Σιγή ιχθύος τηρούν, μέχρι στιγμής, στις Βρυξέλλες για τον αποκαλυπτικό διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του ιστότοπου Wikileaks.

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009

 

«Το θέμα ήταν γνωστό σε όλους από το 2009» σχολίασε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση του στο διαδίκτυο, στην οποία ανέφερε ότι το ΔΝΤ είχε έκθεση για το χρέος από το 2009. 

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Η FRONTEX ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

 

Περίπου 350 είναι οι αστυνομικοί της Frontex οι οποίοι έφτασαν στη Λέσβο χθες και αναμένονται και σήμερα, σε εφαρμογή του σχεδίου επαναπροώθησης μεταναστών από τη Μυτιλήνη στο Δικελί της Τουρκίας που προβλέπεται από τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.