03 Απριλίου, 2016

ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

 

Τις τελευταίες ημέρες η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει επικεντρωθεί και βομβαρδίζει την πόλη Μενμπίτς (Menbic) η οποία βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα νοτίως της Τζαραμπλούζ και μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Αζάζ. Οι δύο πρώτες πόλεις ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, και η Αζάζ από ομάδες ισλαμιστών που υποστηρίζονται κυρίως από το τουρκικό κράτος. 

Γ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ)

 
 

Η άσκηση των αρετών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πέρα από την προσωπική ισχυρή θέληση, είναι απαραίτητη και η αγιαστική δύναμη της Εκκλησίας. Έτσι οι άγιοι Πατέρες όρισαν, καταμεσής της αγίας Τεσσαρακοστής να προσκυνείται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου, για να λαμβάνουμε οι πιστοί από αυτόν χάρη και δύναμη για να συνεχίσουμε με σθένος τον πνευματικό μας αγώνα.

ΜΑΧΕΣ ΑΖΕΡΩΝ- ΑΡΜΕΝΙΩΝ

 

Δώδεκα Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη διάρκεια μαχών ασυνήθιστης έντασης που διεξάγονται σ' αυτή την αυτονομιστική περιφέρεια την οποία διεκδικούν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, ανακοίνωσε σήμερα το Μπακού.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

 

Η διαφαινόμενη συνεργασία των Η.Π.Α. με τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή, δεν εμποδίζει την υπερδύναμη να την περικυκλώνει, καθώς επίσης να την προκαλεί στην Ευρώπη – σφίγγοντας τον κλοιό και απειλώντας την με πυρηνική επίθεση.

ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

 

Η ελληνική αριστερά στην αγωνία της να επιβεβαιώσει τις αιτιάσεις της εναντίον του καπιταλισμού, εξ αφορμής του προσφυγικού, εκτός από ανόητη είναι και άκρως επικίνδυνη.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

Αν μπορούσες να το παίξεις στο στοίχημα, θα πόνταρες τα λεφτά σου κάλλιστα πως πρόκειται για μια χώρα Τύπου Γερμανία ή Γαλλία (βασικό άξονα της οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης), Σουηδία η Δανία (Φιλήσυχες, μετριοπαθείς και δημιουργικές) η ακόμα και το «θησαυροφυλάκιο» ολόκληρης της Ευρώπης που είναι η Ελβετία. Κι όμως, η απάντηση δεν είναι αυτή! Η χώρα που δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν είναι η… Εσθονία!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ

 

Την άμεση ανάγκη για απομάκρυνση του ΔΝΤ από την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 

Ανησυχία για την κατάσταση στο Αιγαίο προκαλεί η ενέργεια της Άγκυρας να παροτρύνει τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της να μην υποβάλλουν σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές εντός Ελληνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ΗΠΑ και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.