02 Απριλίου, 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ;

 

"H μέλλουσα να συγκληθεί «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» τον Ιούνιο στην Κρήτη δεν θα είναι ούτε Μεγάλη, ούτε Αγία, διότι με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν προκύπτει ότι αυτή θα είναι σύμφωνη με την Συνοδική και Κανονική Παράδοση της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και ότι θα λειτουργήσει όντως ως γνήσια συνέχεια των αρχαίων μεγάλων Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων"... 

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΛΤΑΣ ΤΟΝ ΦΑΜΠΡ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ»

 

Την απόλυτη στήριξη του στον Γιαν Φάμπρ εκφράζει ο Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας στη σκληρή κριτική που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών.

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΜΣΕΝ ΝΤΕΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΒΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΤΑ “ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ” ΠΡΑΚΤΙΚΑ)

 

Τα “εκρηκτικά” πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, δημοσιεύει ο ιστότοπος WikiLeaks, βάζοντας φωτιά στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

 

Στην πρώτη περίοδο της νέας διακυβέρνησης, πέρασαν έξι μήνες άγονων διαπραγματεύσεων για να καταλήξει τελικά η κυβέρνηση σε συμβιβασμό με τους πιστωτές χειρότερο από αυτόν που θα μπορούσε να πετύχει στο ξεκίνημά της θητείας της, αφού κατά το χρονικό διάστημα της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης, όλοι οι οικονομικοί δείκτες επιδεινώθηκαν και κυρίως η είσπραξη των δημόσιων εσόδων, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το δημοσιονομικό κενό που κλήθηκε να το καλύψει η χώρα με νέα μέτρα.

H ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 

-Το σύνολο εσωτερικού και εξωτερικού δανεισμού το 1966 ήταν 3,5 δισ. δρχ και το 1972 έφθασε τα 15,8 δισεκατομμύρια. Τριπλάσιο.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΒΙΑΣ

 

Ντόμινο βίας στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Στον "ύπνο" έπιασε τις Αρχές η απόδραση των μεταναστών από το hotspot της Χίου χθες, εξέλιξη που αναμένεται να σηματοδοτήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τήρηση της Συμφωνίας της 20ής Μαρτίου Ε.Ε. - Τουρκίας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ISIS-ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

 

Στοιχεία πως η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος απεσταλμένος του Οργανισμού Vitaly Churkin. Την είδηση δημοσιεύει το RT, το οποίο επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ. Ο Churkin στην επιστολή του, γράφει, σύμφωνα με το RT:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μετά την ανησυχητική έρευνα της Διεθνούς Αμνηστείας, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία προωθεί παράνομα στην εμπόλεμη Συρία του Σύρους πρόσφυγες – και η Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες προειδοποιεί εναντίον των άμεσων επιστροφών προσφύγων στην Τουρκία. 

ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ!

 

Η Σερβία γεωγραφικά και πολιτικά ανήκει στην Ευρωζώνη, αλλά το Βελιγράδι δεν προτίθεται να προκαλέσει ρήξη με τη Ρωσία’’ δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΑΣΑΝΤ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το Κρεμλίνο τόνισε ότι «ελπίζει» η συριακή κυβερνητική αντιπροσωπεία να επιδείξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με τη συριακή αντιπολίτευση στη Γενεύη.