01 Απριλίου, 2016

ΑΠΡΙΛΙΟΣ




ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
  
Απόψε, είναι η Τρίτη στάσης του Ακάθιστου. Ο Ακάθιστος ύμνος είναι ένα ποίημα, ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι πνευματικό και υπέροχο. Είναι θαυμαστό για δύο λόγους.Πρώτον για την αντοχή του στο χρόνο.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για συνδρομή στο προσφυγικό ζήτημα που μαστίζει την Ελλάδα απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.Ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου με μια συγκινητική επιστολή του προς τον επικεφαλής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Δρ. Olav Fykse Tveit ζητά την παρέμβαση του ΠΣΕ.«Πιστεύουμε ότι, με την οξεία αίσθηση της διάκρισης σας, θα αναγνωρίσετε το βάρος της έκθεσης της χώρας μας στο προσφυγικό.

Ο ΓΑΤΟΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ!..

 

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ όλοι σχεδόν οι Έλληνες ξενύχτησαν παρακολουθώντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Η ΕΕ ΑΓΝΟΕΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ»

 

Διεθνής Αμνηστία: Επαναπροωθεί τους Σύρους στον πόλεμο η Τουρκία.Θέλοντας να δείξει τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί - παραμονές της εφαρμογής της συμφωνίας- την Άγκυρα για καθημερινές επαναπροωθήσεις δεκάδων Σύρων στις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας.

ΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Όπου πάει ο Ερντογάν ξεσπάει βία! Επεισόδια στις ΗΠΑ με Κούρδους που θέλει να εξοντώσει! Πριν από την άφιξή του στο Brookings, ταραχές ξέσπασαν μεταξύ των φρουρών ασφαλείας του Ερντογάν και διαδηλωτών που ύψωναν σύμβολα των YPG.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

 

Η Ελλάδα πολύ σύντομα, στο ορατό μέλλον, μέχρι το 2025-30, θα έχει μετασχηματιστεί σε μουσουλμανική χώρα. Αυτό προκύπτει από ψύχραιμη μελέτη των αμείλικτων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων σχετικών με τις γεννήσεις, τους θανάτους και τη μαζική είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα.

ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ

 

Η προχθεσινή "παράσταση" στη Βουλή ήταν απλώς μερικές σκηνές από τα σήριαλ, γέλιου, δράματος και θρήνου, που (όλοι τους) μας ετοιμάζουν. Και βεβαίως πάνω απ' όλους η κυβέρνηση. Τα σήριαλ όμως θα έχουν πανάκριβα "εισιτήρια". Αλλά θα τα πληρώσουμε, ως ιθαγενείς, θέλουμε δεν θέλουμε. Το επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο. Πάρτε θέσεις και περιμένετε...

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

 

Το κουαρτέτο καταφτάνει στην χώρα μας το Σάββατο με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πρώτης φάσης του ελληνικού προγράμματος. Η συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο αν παρουσιαστούν στους δανειστές οι στόχοι και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης και πειστούν για την ευλαβή εφαρμογή του προγράμματος.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ… ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ταξιδιωτικό… εμπάργκο στην Τουρκία φαίνεται πως σχεδιάζουν ολοένα και περισσότερες χώρες, οι οποίες εκδίδουν συνεχώς συστάσεις και απαγορεύσεις για ταξίδια στην «γειτονική» χώρα, εξαιτίας τις συνεχείς βομβιστικές και τρομοκρατικές τραγωδίες μαζικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν αποβεί μοιραίες ακόμα και σε τουρίστες!

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΗΠΑ!

 

«Άδειασμα» της Αμερικής από τη Ρωσάς, έφερε στην επιφάνεια το Κρεμλίνο, που ουσιαστικά πριν από λίγη ώρα διέψευσε  την πληροφορία που δημοσίευσε η αραβική εφημερίδα «al-Hayat» (με έδρα το Λονδίνο), σύμφωνα με την οποία η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει από κοινού για το μέλλον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ!

ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

 

Δριμεία κριτική άσκησε η αντιπολίτευση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο αλλά και τον αναπληρωτή Υπουργό για ζητήματα Δικαιοσύνης και Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η κριτική της αντιπολίτευσης ήρθε μετά τις καταγγελίες Τσατάνη, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη.