31 Μαρτίου, 2016

ΠΥΡΑ ΑΣΑΝΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, στην μεταβατική περίοδο στη Συρία, στη ρωσο-συριακή συνεργασία και στους Σύρους πρόσφυγες αναφέρεται ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνέντευξή του στο ΡΙΑ-Νόβοστι. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε, ότι έχει επιτευχθεί κάτι στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, αλλά ξεκινήσαμε με τα βασικά πράγματα.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Το γράμμα του Αθανασίου Διάκου μόλις τρεις ημέρες από τον Ευαγγελισμό του 1821, η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού στους Γερμανούς για το δράμα των Εβραίων και η ταυτότητα του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι μερικοί μόνο από τους σπάνιους θησαυρούς που κατέχει η Εκκλησία στο Ιστορικό Αρχείο της.

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

 

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ GREXIT

 
Το ποδοσφαιρικό Grexit είναι πιο κοντά από ποτέ μετά το ναυάγιο στην συνάντηση που είχε την Πέμπτη 30/3 ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με την αντιπροσωπεία της UEFA και της FIFA. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Ας τις αναλύσουμε μια - μια. Η συνέχεια ΕΔΩ
 


ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ κ. ΦΙΛΗ;

 

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έχει πάρει απόφαση να καταργήσει από Οκτώβριο τις μαθητικές παρελάσεις, καθώς τις θεωρεί αναχρονιστικές.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

 

Στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού είχε προηγηθεί μια διπλωματική... μάχη για να συναντήσει επισήμως τον Αμερικανό Πρόεδρο.  Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πριν αναχωρήσει ότι θα έχει τετ-α-τε με τον Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός που ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά. 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, στη συνάντηση μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ!

 

Την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται μέρα με την μέρα στο... χάος σε όλα τα επίπεδα, με τομείς όπως η παιδεία να παραπαίουν, οι πρόσφυγες φαίνεται πως βρήκαν τη λύση και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή του τόπου δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο σχολείο!

PODEMOS: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Ο επικεφαλής του κόμματος Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς, όπως το να μην είναι ο ίδιος μέλος της κυβέρνησης, για να ανοίξει ο δρόμος για έναν κυβερνητικό συνασπισμό της αριστεράς στην Ισπανία.

ΣΥΡΙΑ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

 

Την αντίθεσή της στην πρόταση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ για μεταβατική κυβέρνηση υπό τον ίδιο εξέφρασε η συριακή αντιπολίτευση, δια μέσου εκπροσώπων της.