29 Μαρτίου, 2016

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;

 

Τις επιφυλάξεις των προκαθημένων και των Αρχιερέων στον ορθόδοξο κόσμο αναφορικά με τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Ιεράς Συνόδου του Ιουνίου τις καταγράψαμε πρόσφατα. Ωστόσο δεν είναι μόνο τα κείμενα που έχουν προκαλέσει συζητήσεις.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2015 ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

 

Ακόμα και από το φαγητό έκοψαν οι Έλληνες το 2015 (ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τα εφιαλτικά στοιχεία)Στο δραστικό περιορισμό των εξόδων για διασκέδαση, ένδυση-υπόδυση, τρόφιμα, διακοπές, αλλά και θέρμανση έχουν οδηγηθεί οι καταναλωτές εξαιτίας της κρίσης. Οκτώ στους δέκα έχουν μειώσει κι άλλο την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο, όπως προκύπτει από έρευνα του ΚΕΠΚΑ.

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προσγειώθηκε σήμερα το πρωί το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, που σύμφωνα με πληροφορίες τελούσε υπό αεροπειρατεία. Πρόκειται για την πτήση Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί.Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο κι ενώ πετούσε στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου, οι αεροπειρατές υπέβαλαν αίτημα για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Ανοίγουν εντός της εβδομάδας οι «πύλες» του Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών περιμένει τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των διατάξεων που ψήφισε η Βουλή για την απαλλαγή των ανέργων από τα τεκμήρια διαβίωσης και την κοινή δήλωση όλων όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης για να ανοίξει το σύστημα Taxis.

ΤΙ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Το προσφυγικό βρίσκεται στο επίκεντρο σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με μέλη της κυβέρνησης και συνεργάτες του, αυτήν την ώρα στη Βουλή. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και απαιτούν νομικές διευθετήσεις.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

 

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή για την επέκταση και τα κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

 

Από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα φέρεται να πέρασε το καλοκαίρι του 2015 ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί, εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν την 22α Μαρτίου το μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Ένα μήνυμα που τους καλούσε να κάνουν τη σωστή επιλογή και να πολεμήσουν τους Δυτικούς έλαβαν νεαροί άνδρες που ζουν στο Μόλενμπεκ. Πρόκειται για την περιοχή των Βρυξελλών που είναι στο επίκεντρο από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από το «χτύπημα» στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς έχει μεταμορφωθεί σε «φωλιά» των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.