25 Μαρτίου, 2016

Β' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
Χαρε σκέπη το κόσμου, πλατυτέρα  νεφέλης.
 
Μαζί μέ τόν μνογράφο τς κκλησίας μας, ψάλαμε πρός τήν περαγία Θεοτόκο τήν Β΄ στάση τν Χαιρετισμν. Εναι κάτι πού πολύ εχαριστε τήν Παναγία, λλά καί λοι μας ασθανόμαστε κατάνυξη καί γαλλίαση σ᾿ ατές τίς κολουθίες, γι᾿ ατό καί στούς χαιρετισμούς ο Ναοί εναι πάντοτε γεμτοι. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

 

Η αρχή της ιστορίας της σημαίας ανάγεται στην Αρχαιότητα. Έτσι, πολύ πριν από τον 6ο αιώνα π.Χ., διάφοροι ανατολικοί λαοί (Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Χετταίοι κ.ά.) χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου διάφορα σύμβολα που συνήθως είχαν θεία προέλευση, τα οποία μεταβλήθηκαν σε εμβλήματα (π.χ. η Κιβωτός των Ιουδαίων, ο αετός ή ο λευκός ίππος των Περσών κ.ά).

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ!

 

Το τρομοκρατικό πλήγμα στην καρδιά της θεσμικής Ευρώπης του ευρώ από δύο αδέλφια, τους Ιμπραήμ και Καλίντ ελ Μπακραουί, καταζητούμενους για την εμπλοκή τους στο πλήγμα που κατάφερε η Τζιχάντ στο Παρίσι τον προηγούμενο Νοέμβριο και θεωρούμενους άμεσους συνεργάτες του κεντρικού πρωταγωνιστή στην ίδια τρομοκρατική, πολύνεκρη επιχείρηση Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη σε εμβληματικό κτίριο κατοικιών του Βελγίου την προηγούμενη Παρασκευή, επιταχύνει το τέλος των μύθων για την Ενωμένη Ευρώπη.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και Εκκλησιών, Αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, πολιτευτές, διπλωμάτες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

Τρία σημαντικότατα γεγονότα στην ιστορία του κόσμου εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.To πρώτο είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, τον οποίο εορτάζουμε σήμερα με χαρά και αγάπη, αλλά και με δέος ενώπιον του μεγαλείου του γεγο­νότος αυτού, το οποίο ονομάζεται «κεφάλαιον» (δη­λαδή αρχή) της σωτηρίας μας.

ΜΕ 80% ΦΟΡΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από το πρώτο μνημόνιο το Μάιο του 2010 και η κυβέρνηση, όπως σημειώνουν οικονομικοί αναλυτές, δημιουργεί ένα μείγμα μέτρων για την έξοδο της χώρας από την κρίση που βασίζεται κατά κύριο λόγο σε όλο και περισσότερους φόρους αντί στην πιο αποτελεσματική δημοσιονομικά περικοπή δαπανών. 

ΑΝΤΙΟ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Πώς αντιμετωπίζεις έναν εχθρό που σε μισεί για αυτά που σκέφτεσαι; Χειρότερα ακόμη, που σε μισεί γιατί δεν σκέφτεσαι όπως αυτός;

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

 

Μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας είναι και επισήμως η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Şafak, η οποία είναι προσκείμενη της κυβέρνησης.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, η Ρωσία βρίσκεται στην πορεία ενός ενδεχόμενου πολέμου και  Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και δεκάδες ακόμα χώρες βρίσκονται σε σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας. 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 30.000 ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

O εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, προανήγγειλε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, τη δημιουργία επιπλέον 30.000 θέσεων φιλοξενίας προσφύγων, ενώ τόνισε ότι το σχετικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα.