24 Μαρτίου, 2016

Η ΜΕΤΑ ISIS ΕΠΟΧΗ ...

 

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ρωσία εμπλέκεται ανοικτά και δυναμικά στις μάχες της Συρίας και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους η Τουρκία εισβάλει βαθειά στο Ιράκ, διαφαίνεται η "αρχή του τέλους" της ISIS, και ένα αβέβαιο μέλλον...

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 

Σαν αύριο στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής ο λαός των Αθηνών γιόρταζε τη μεγάλη Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, μαχόμενος εναντίον των κατακτητών και έβαφε με το αίμα του την Αθηναϊκή άσφαλτο δείχνοντας έτσι σε όλο τον κόσμο και στους ίδιους τους κατακτητές ότι το 1821 δεν είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και στα βιβλία, αλλά είναι η ίδια η αθάνατη ψυχή του Ελληνικού Έθνους, που γράφει την ιστορία του μέσα στους αιώνες με αγώνες και μάχες για την Ελευθερία.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

 

Ο Μητροπολίτης Περγάμου και η αιρετική του διδασκαλία περί «ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ»: Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου, κ. Ιωάννης Ζηζιούλας, με ημερομηνία 26-02-2014, για λογαριασμό της ιστοσελίδας «VATICAN INSIDER».

"ΕΚΛΕΙΣΑΝ" ΤΟΝ "ΒΟΡΕΙΟ" ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΡΩΣΙΑ

 

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια διμερή συμφωνία με τη Ρωσία που απαγορεύει τη διέλευση μεταναστών από τα σύνορα των δύο κρατών, μέσω της οποίας τα δύο μέρη επιδιώκουν να κλείσει η Αρκτική οδός με κατεύθυνση το Χώρο Σένγκεν.

ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΑΛΜΥΡΑ

 

Τα Γεράκια της Ερήμου: ο Συριακός Αραβικός Στρατός έτοιμος να απελευθερώσει τη Παλμύρα.Τα Γεράκια της Ερήμου θα αποτελέσουν τη κύρια δύναμη επίθεσης για την επιχείρηση απελευθέρωσης της Παλμύρας που βρίσκεται σήμερα κάτω από το Ισλαμικό ζυγό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΑΛΜΠΕΚ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΑΚΡΟΥΑΙ

 

Έρευνα για το αν υπήρχε και δεύτερος δράστης στο μετρό. Αναφορές σε γαλλικά και βελγικά ΜΜΕ θέλουν τον καμικάζι στο μέτρο των Βρυξελλών να είχε φτάσει με δεύτερο άνδρα στο σημείο των επιθέσεων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Της παρέλασης προπορεύτηκε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

ΠΛΑΝΗ Η ΔΗΘΕΝ ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΤΖΑΜΠΑ ΧΑΡΗΚΑΜΕ!

 

Δημοσιεύθηκε η είδηση (βλ. εδώ) ότι  δήθεν παράταση για 27 και πλέον μηνών, ως τις 30 Ιουνίου του 2018, δόθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο θέμα της έκδοσης των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων…” 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΥΠΕΡ ΤΟΥ BREXIT ΤΟΥ 43% ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

 

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ICM, υποδηλώνοντας ότι η εσωκομματική διαμάχη στους Συντηρητικούς ίσως έχει πλήξει την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να κρατήσει τη χώρα εντός της ΕΕ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;

 

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες θα μας βοηθήσουν να ξυπνήσουμε επιτέλους σχετικά με την πραγματική φύση της κατακλυσμικής μετακίνησης μουσουλμανικών πληθυσμών προς τη Δύση τον τελευταίο χρόνο; 

ΑΝΤΙ ΓΙΑ... ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

 

Όλα τα σενάρια για τα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα έχει βάλει στο τραπέζι η διαπραγματευτική ομάδα του οικονομικού επιτελείου. Σε μια προσπάθεια να πληρωθεί λογαριασμός 1,7 δισ. ευρώ από τα μέτρα αυτά, έχουν μπει στο φορολογικό στόχαστρο ό,τι κινείται και ό,τι δεν κινείται.

ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ;

 

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν αναμενόμενες για δύο λόγους. Πρώτον, εξαιτίας του αριθμού Βέλγων Ισλαμιστών που εντάχθηκαν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων στην Συρία από την Αραβική Άνοιξη και έπειτα.