23 Μαρτίου, 2016

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Ο Κανονικός και άνευ δίκης εκπεσών του Θρόνου του Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος ευχήθηκε αυτοπροσώπως στον κ. Θεόφιλο Γ΄ για τα ονομαστήριά του.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

 
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΟΤΑΝ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

 

Τα νέα έχουν αλλάξει, αλλά όχι και το μήνυμα. Για πέντε μήνες, τα δελτία ειδήσεων στα εθνικά ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκινούσαν με ενημερώσεις για την στρατιωτική επιχείρηση της χώρας στην Συρία.

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

Όπως είναι γνωστό το ΑΚΕΛ, ως ταξικό κόμμα από της ιδρύσεως του, περιέλαβε στους κόλπους του και πολλούς Τουρκοκύπριους εργαζόμενους. Η ενότητα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζομένων σφυρηλατήθηκε σε κοινούς εργατικούς αγώνες για το οκτάωρο για το δικαίωμα των συνδικαλίζεσθαι, για καλύτερα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟ HOT SPOT!

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας με επιστολή στον Δήμαρχο Βέροιας γνωστοποίησε την δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας στην Αγ. Βαρβάρα και στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου». Η χωρητικότητα του κέντρου θα είναι 300 με 500 άτομα.

ΠΟΝΤΙΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ OTI: Ο ΦΙΛΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

 

Πολλοί θα περίμεναν ότι η πρώτη τους αντίδραση θα ήταν να δηλώσουν πως ο Νίκος Φίλης είναι ανεπιθύμητος.

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 
Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Ο Μακαριώτατος έφθασε χθες στην Ιερά Μονή στις 13.00 συνοδευόμενος από τον ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Η ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

 

Η Εκκλησία μας καθόρισε όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να τελείται μία άλλη Λειτουργία, η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Κατά τη Λειτουργία αυτή δεν τελείται Θυσία, δε γίνεται δηλαδή μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Στο θέμα του Γιάννη Μουζάλα επανήλθε την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος, παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου να υποβαθμίσει το θέμα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής», μετά τις δηλώσεις του για την ΠΓΔΜ.

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες βρίσκονται στην Ειδομένη αποφάσισαν να αποσύρουν προσωρινά το προσωπικό τους από την περιοχή λόγω της έντασης που επικρατεί από τη διαμαρτυρία των προσφύγων, ωστόσο παρακολουθούν την κατάσταση για να επαναδραστηριοποιηθούν σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 18.000 ΕΥΡΩ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πρότεινε στους δανειστές νέα αναπροσαρμογή της έκτακτης εισφοράς, προκειμένου να εξασφαλιστούν ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ. Η νέα κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην οποία φέρεται ότι συγκλίνουν οι δύο πλευρές, δίνει μικρές ελαφρύνσεις σε όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 17.000 ευρώ. Οι επιβαρύνσεις αρχίζουν από τα 18.000 ευρώ και πάνω.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κατάσταση που επικρατεί μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, δεν εμπνέει ανησυχία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό πλήγμα στην Ελλάδα.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

Μία από τις τουρκικές εφημερίδες που στηρίζει ανοικτά την κυβέρνηση Ερντογάν, η Star, κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο το οποίο κατηγορεί το Βέλγιο για υπόθαλψη της τρομοκρατίας.