22 Μαρτίου, 2016

ΠΑΛΙ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

 

Οι Ρώσοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, όπως και πριν από 25 χρόνια, θα ψήφιζαν υπέρ του να διατηρηθεί η ΕΣΣΔ, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έκανε το Πανρωσικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VITSIOM).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Με μπαράζ επιθέσεων στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τουλάχιστον δύο σταθμούς του Μετρό, τρομοκράτες αιματοκύλησαν την πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της ΕΕ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Μία από τις νηφαλιότερες, ψύχραιμες και σοφότερες φωνές όχι μόνο της ιεραρχίας της Ελλάδος αλλά της Ορθοδοξίας γενικότερα, απέδειξε πως αποτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τη σημερινή συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθετήθηκε για όλα τα σπουδαία θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

 

«Οι Έλληνες, δείχνουν την αγάπη και τον πολιτισμό της Ευρώπης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την τελετή των εγκαινίων του Κοινωνικού Οδοντιατρείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίων Ασωμάτων Θησείου.

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ MAASTRICHT

 

Συνθήκη του Maastricht 1992: Τι υπέγραψεν η Ελλάς και ποίας αλλαγάς υπέστη εξ αιτίας αυτής της υπογραφής. Η εξήγηση του πως έφθασε η Ελλάδα στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται στις μεταβατικές διατάξεις της Συνθήκης του Maastricht, που ορίσθηκαν προκειμένου να υπάρξει η σύγκλιση των Ευρωπαϊκών οικονομιών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Όλες τις πτήσεις της προς Βρυξέλλες ακυρώνει μέχρι νεοτέρας η Aegean Airlines μετά τις αιματηρές εκρήξεις στο αεροδρόμιο και στο Μετρό των Βρυξελλών, με τουλάχιστον 13 νεκρούς και 35 τραυματίες. Η πτήση 620 που αναχώρησε στις 08:40 το πρωί από Αθήνα με προορισμό τις Βρυξέλλες θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντίσελντροφ.

IΣΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

  

Ανοιχτό φαίνεται να αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο χαλάρωσης του συμφώνου σταθερότητας στην περίπτωση της Ελλάδας λόγω της έκτακτης αντιμετώπισης του Προσφυγικού ζητήματος, όπως προκύπτει από την απάντηση της σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

“ΧΑΣΤΟΥΚΙ” ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ!

 

Τι κι αν ο κ. Μουζάλας με τη δήλωσή του περί «Μακεδονίας» έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στη χώρα, τι κι αν ο ίδιος ζήτησε να παραιτηθεί από το αξίωμα του, τι κι αν βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Καμμένου ο οποίος τον κατηγόρησε ρητά, και ζήτησε την απομάκρυνση σου. 

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ;

 

«O εκλογικός νόμος που είχαμε, είναι ένα πολιτικό έκτρωμα και πρέπει ν' αλλάξει... Έτσι όπως είναι σχεδιασμένος δεν δίνεται δυνατότητα έκφρασης στην κοινωνία. Πρέπει λοιπόν να γίνει ένας νέος εκλογικός νόμος», δήλωσε,  ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΑΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΣΑΠΕΝ

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν, χαιρέτισαν την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παρά τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει με τη μαζική εισροή προσφύγων στη χώρα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

«Κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.