19 Μαρτίου, 2016

ΑΡΘΡΟ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΤΖΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ…. ΚΗΔΕΙΑ;Με τις νέες διατάξεις του άρθρου 15 του ν.4368/2016 θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά ρητώς στην Ελληνική Πολιτεία το ατομικό δικαίωμα επιλογής του τύπου της τελετής κηδείας ενός προσώπου. Το δικαίωμα αυτό ασκείται με σχετική ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου, τελούσα, προφανώς, υπό το αυτονόητο δικαίωμα της ανά πάσα στιγμής ανάκλησης ή τροποποίησής της.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Aεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας, συνετρίβη σήμερα το πρωί κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία.

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, οφείλεται σε επίθεση καμικάζι από την οποία σκοτώθηκε ο δράστης, μετέδωσαν ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΗΣ (1904 - 1987)

 

γούμενος νδρέας γιοπαυλίτης γεννήθηκε στν νγκώνα Κεφαλληνίας στς 22 ανουαρίου τ τος 1904. Ο γονες του Γρηγόριος Εαγγελτος κα Βασιλικ Παγουλάτου στν βάπτιση το δωσαν τ νομα γγελος. Δν μειναν πολ στ χωρι πο γεννήθηκε, λλ μετώκησαν πι νότια.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχει πολλά ασαφή σημεία και πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της» αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες. «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που βλέπει νίκες ύστερα από κάθε Σύνοδο» σημειώνει το Κίνημα.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

 

«Ελλάδα: Δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με πρωτοσέλιδο τον Αλέξη Τσίπρα...

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

 

Συνταγματικές και νόμιμες έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.  Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν πως οι περικοπές εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα που στόχο έχει τόσο την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας της χώρας όσο και την μεταρρύθμιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΛΕΜΒΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Ο Βρετανός ανταποκριτής του Channel 4 Άλεξ Τόμσον, με ανάρτησή του στο Twitter, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν στα νερά του Αιγαίου πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα. 

ΔΩΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

 

Η αντεθνική θέση κάποιων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευαίσθητο θέμα της Μακεδονίας μας είναι γνωστή και κατάπτυστη. Η αναφορά όμως του Μουζάλα στο μόρφωμα των Σκοπίων ως "Μακεδονία"  ξεπερνάει κάθε όριο.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΣΗ

 

Ο επικεφαλής του Iνστιτούτου Oικονομικών ερευνών (IFO) κ. Hans-Werner Sinn απέστειλε στον Wolfgang Schäuble μια μελέτη με προτάσεις που δείχνουν πως η καλύτερη λύση για την Γερμανία είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της.

† ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 
Οι Άγιοι Θεόδωροι, Αγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης,
Αγιος Θεόδωρος Τήρων

Οι Άγιοι Θεόδωροι:Μόλις σταμάτησαν οι διωγμοί κατά των χριστιανών και επακολούθησε η αναγνώριση του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας του νέου κράτους του Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χριστιανοί έσπευσαν να τιμήσουν τους ήρωες της Πίστης, όλους όσοι, μέσα από τον αγώνα που διεξήγαγαν και τα μαρτύρια που υπέστησαν, κατάφεραν να νικήσουν τον εχθρό και καταξιώθηκαν ως οι Άγιοι, οι οποίοι ήταν προστάτες των απλών ανθρώπων.