18 Μαρτίου, 2016

TA 7 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Η ελληνική πρόταση 7 σημείων για το προσφυγικό. Νομική κάλυψη από τη Κομισιόν ζήτησε η κυβέρνηση. Νομική κάλυψη της Κομισιόν, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στην επικύρωση της Τουρκίας ως «χώρας ασφαλούς», ζήτησε στην πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

  Α' ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ 
«Τ περμχ στρατηγ τά νικητήρια»:Σήμερα, «χαίρει κτίσις λη», στους πρώτους «χαιρετισμούς» στην Παναγία Μητέρα του Θεού μας και όλου του γένους των Χριστιανών.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Ι.Σ.Ι. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

 
                                 Διαβάστε ολόκληρη την Εισήγηση ΕΔΩ....


Η «ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι σε απόλυτη σύγχυση, ως αποτέλεσμα πρωτίστως της αδυναμίας του κυβερνώντος συνασπισμού να αποδεχθεί την πραγματικότητα της θέσης της χώρας στον παγκόσμιο καταμερισμό ισχύος και να συνειδητοποιήσει ότι ο ιδεοληπτικός και χωρίς όρια βολονταρισμός της συνθλίβεται από τον ντετερμινιστικό εν πολλοίς χαρακτήρα της διεθνούς πολιτικής.

ΤΑ 28 “ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ” ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Εξετάσεις στον Αχμέτ Νταβούτογλου δίνουν οι 28 ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι  του παρουσίασαν την…εργασία τους για το προσφυγικό και  αναμένουν την…βαθμολογία του! Αυτή είναι η ΕΕ σήμερα, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ

 

Η ανακοίνωση της μερικής απόσυρσης του ρωσικού στρατού στη Συρία έχει προκαλέσει πολλά σχόλια που απεικονίζουν περισσότερο τις προκαταλήψεις του ενός και του άλλου παρά την πραγματικότητα. Όχι μόνο, τα γεγονότα δείχνουν ότι οι διαφωνίες μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού έχουν επιλυθεί, αλλά η Ρωσία - η οποία κατάφερε να παρασύρει τη Δύση στο αντιτρομοκρατικό στρατόπεδο -   προτίθεται να αφήσει τους Σύρους να απελευθερώσουν οι ίδιοι το έδαφος τους.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

 

Το γνωστό γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έκανε γνωστό απόψε πως ο ανταποκριτής του αποχώρησε οριστικά από την Τουρκία γιατί δεν του ανανεώθηκε η διαπίστευση για την οποία είχε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Λέγεται πως αυτή η απόφαση να μην ανανεωθεί έγινε επίτηδες καθώς ο δημοσιογράφος είχε επικρίνει ορισμένες φορές την ηγεσία της Τουρκίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σύγχρονο Νταχάου χαρακτήρισε την κατάσταση των προσφύγων στην Ειδομένη, ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση που περιέγραψε με τον τρόπο αυτό οφείλεται στα κλειστά σύνορα.

ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

 

Είναι γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση την ίδια ώρα που χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται στον δρόμο και πεινάνε, προετοιμάζει δεκάδες κέντρα φιλοξενίας, για τους «πρόσφυγες». Σήμερα, ύστερα από τις ενέργειες και τις συνομιλίες του κ Βίτσα, με εταιρείες, ανακοινώθηκαν αυτοί που θα παραχωρήσουν βοήθεια για τους μετανάστες.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ!

 

Τα μεγάλα λάθη της Τρόικας και του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, τόνισε ένα από τα ανώτατα στελέχη, ο Olivier Blanchard. Κατά την συνομιλία του κ. Blanchard, με Έλληνα αξιωματούχο, εξήγησε πως οι «λάθος πολλαπλασιαστές στο πρώτο-προγραμμα-Μνημόνιο στην Ελλάδα είχαν σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη ύφεση απο την προβλεπόμενη».

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΤΙΝ!

 

Στον Άγιο Γεώργιο του Κρεμλίνου βράβευσε σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όσους πολέμησαν στης Συρία, στους οποίους απένειμε ειδικό παράσημο. Ο ηγέτης της Ρωσίας βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει ανοιχτά για τον συριακό πόλεμο και προειδοποίησε πως παρά την κατάπαυση του πυρός, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να επιστρέψουν εντός λίγων ωρών.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ! ΒΕΒΑΙΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Καλύτερα κινούνται τα πράγματα στο Ελληνικό εργασιακό τοπίο. Στον τομέα της απασχόλησης παρατηρούμε μείωση κατά 0,8% σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο και αύξηση κατά 3% σε σχέση µε το δ' τρίµηνο του 2014. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο και µειώθηκαν κατά 5,7% σε σχέση µε το δ' τρίµηνο του 2014.