17 Μαρτίου, 2016

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΣΙΠΡΑ- ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ)

 

Με τον όρο Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά ή οτιδήποτε άλλο αναφέρονται τα Σκόπια στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, όπου μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Με αφορμή τα Ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου πριν αναχωρήσει ο Μακαριώτατος από τα Τρίκαλα, δήλωσε  στο trikalaola.gr εκτός από τις ευχές για τον Γέροντα Αλέξιο, αναφέρθηκε και στο θέμα των προσφύγων, όπου εξαπέλυσε «κεραυνούς» κατά των ηγετών της Ευρώπης…

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Όπως είναι γνωστό, η τελευταία Διάσκεψη Κορυφής της Ε.Ε., με την παρουσία του Τούρκου Πρωθυπουργού, δεν κατέληξε σε μια νέα Συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας. Το όλο θέμα θα ξανασυζητηθεί κατά την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου, όπου ενδεχομένως οριστικοποιηθεί κάποια Συμφωνία, πάνω στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης της 07.03.2016.

ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΠΕΚΙΝΟ

 

ΗΠΑ: Περιμένουν διαστημική επίθεση από την Ρωσία και την Κίνα.Το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι Μόσχα και Πεκίνο στοχεύουν να καταστρέψουν τους αμερικανικούς δορυφόρους μηδενίζοντας τις δυνατότητες των ΗΠΑ στο διάστημα, αναφέρει το Sputnik.

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ πρ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΚΚΗΣ κ. ΑΛΕΞΙΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Στα Τρίκαλα έφτασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται τα Τρίκαλα για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης κ. Αλέξιο, ο όποιος σήμερα άγει τα ονομαστήριά του.

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

 

Μετά την επεισοδιακή επιχείρησης της βελγικής αντιτρομοκρατικής στις Βρυξέλλες, κατά τις οποίες ένας ύποπτος έπεσε νεκρός, οι αρχές βρίσκονται για δεύτερη ημέρα επί ποδός για τους δύο που διαφεύγουν -ενώ οι έρευνες φαίνεται ότι βρίσκονται στο κάδρο των επιθέσεων στο Παρίσι.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η απόφαση για την απόσυρση του ρωσικού στρατιωτικού αποσπάσματος στη Συρία άρχισε να εφαρμόζεται την ίδια μέρα που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την ανακοίνωνε σε διάγγελμα του, σαν η απόφαση αυτή να μη μπορούσε να περιμένει 12 ή 24 ώρες.

ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε σήμερα προεδρικό διάταγμα για την επιβολή «ισχυρών νέων κυρώσεων» σε βάρος της Βόρειας Κορέας, έπειτα από τις πυρηνικές δοκιμές που προέβη η Πιονγκγιάνγκ στις 6 Ιανουαρίου και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Η διάσκεψη που διεξάγεται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους περιοχή της βόρειας Συρίας έχει ως στόχο την έγκριση ενός "Ομοσπονδιακού Δημοκρατικού" συστήματος διακυβέρνησης για την περιοχή αυτή και διαβλέπει την αποτυχία των υπό τον ΟΗΕ ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στη Γενεύη, σύμφωνα με έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Ρόιτερς.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;

 

Η Ρωσία κλιμακώνει την κινητοποίηση της ως προς το Τουρκικό ζήτημα, κάτι που αναμφίβολα έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα! Η Ρωσική εξωτερική πολιτική κινείται εντελώς διαφορετικά από την αντίστοιχη πριν από χρόνια. Σήμερα είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τη συγκρότηση μιας «νέας Σοβιετικής Ένωσης», αλλά όχι κομμουνιστικής, όπως υπήρξε κάποτε. Η σύγχρονη «Σοβιετική Ένωση» θα είναι πιο πολύ εθνικιστική και πατροπαράδοτη. 

ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ;

 

Έντονη φημολογία έχει προκαλέσει τις  τελευταίες ημέρα ένα δημοσίευμα από σερβική ενημερωτική ιστοσελίδα, η οποία υποστηρίζει πως το 1980 υπήρχε στη Γιουγκοσλαβία ένα άκρως απόρρητο σχέδιο, το οποίο άνοιγε το δρόμο για κατασκευή πυρηνικής βόμβας. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη, δικηγόρου, πολιτευτή και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα μήνυμα σε πολλές πλευρές.

ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις των ξένων σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε από τη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια, από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα. Εκτός από τα πικρόχολα και ειρωνικά δημοσιεύματα κατά της χώρας μας, αντέδρασαν και ορισμένοι πολιτικοί.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑΒΟΥΝ

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το κόστος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη; Κάθε χρόνο καλούμαστε να πληρώνουμε στους δανειστές 18 με 20 δις ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 10-12% του ΑΕΠ.  Το «χαράτσι» αυτό αποτελεί επίσημος όρος συμφωνίας για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., αλλά όλα τα ΜΜΕ κρύβουν όποια πληροφορία έχουν για αυτό.