15 Μαρτίου, 2016

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΑΣ»

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τα Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, επαναλαμβάνουν μέσα από την Εφημερίδα το ΘΕΜΑ την πρόταση ανάληψης δράσεων που θα βοηθήσουν τα παιδιά.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ “ΕΣΠΡΩΞΑΝ” ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 
Σ΄ ένα άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο που μοιράστηκε στους πρόσφυγες ποτ είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη απέδωσε η κυβέρνηση την προσπάθεια περίπου 1000 απ΄ αυτούς να περάσουν στα Σκόπια. Ποιοι το μοίρασαν παραμένει ακόμη άγνωστο.Διαβάστε το κείμενο του Φυλλαδίου ΕΔΩ....




ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Πολιτικός σεισμός προκαλείται στη Γερμανία από τα αποτελέσματα στις εκλογές σε τρία κρατίδια. Η Αγκέλα Μέρκελ εμφανίζεται αποδυναμωμένη ακόμα και σε σχέση με τις χαμηλες προσδοκίες που είχε σε αυτήν την εκλογική μάχη.

ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

 

Στον καταυλισμό της Ειδομένης επιστρέφει μία ομάδα περίπου 200 προσφύγων που επιχείρησε ανεπιτυχώς το πρωί της Τρίτης να περάσει στην ΠΓΔΜ.

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

 

Σήμερα τo πρωί ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε πως και τα 15 μέλη του αποτιμούν «θετική» την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς. Ο Γκασπάρ Μάρτινς, πρεσβευτής της προδρεύουσας του ΣΑ Ανγκόλα, ανέφερε πως το Συμβούλιο ενημερώθηκε αφ' ένός από τον επιτετραμμένο για τη συριακή κρίση Στέφαν ντε Μιστούρα για τις συνομιλίες στη Γενεύη και αφ' ετέρου από τον ρώσο πρεσβευτή Βιτάλι Τσούρκιν για τις ρωσικές αποφάσεις.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι υιοθέτησε τον κανονισμό για τη δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού στήριξης, που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη τα οποία δέχονται πιέσεις από την άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στο έδαφός τους

ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΘΕΣΜΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως τις 25 Μαρτίου, εκτίμησε αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 270.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Περισσότεροι από 270.000 νεκροί, τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός ξεριζωμένος και μια χώρα ερειπωμένη: η εξέγερση στη Συρία κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ που ξέσπασε πριν από πέντε χρόνια εξελίχθηκε σε ένα καταστροφικό πόλεμο.

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ευρεία αναφορά γίνεται από τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, στις νέες βολές τις οποίες εκτοξεύει εναντίον της Ελλάδας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, μέσω σημερινής συνέντευξης του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Μπιλντ» («Μπιλντ αμ Ζόνταγκ»), στην οποία, μεταξύ άλλων διατείνεται πως , «ενόσω δεν το κάνει η Ελλάδα, οι Μακεδόνες αναλαμβάνουν για εμάς τη δύσκολη αποστολή να σταματήσουν το ρεύμα (ΣΣ των προσφύγων) και γι αυτό η Μακεδονία χρειάζεται τη βοήθειά μας σε προσωπικό και σε εξοπλισμό».

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ

 

To κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου δεν είναι μια «βιώσιμη» λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία παραδέχθηκε εντούτοις ότι η χώρα της έχει ωφεληθεί.

ΝΟΜΙΜΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Απολύτως νόμιμη κρίνει η νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη συμφωνία επί της αρχής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, σε συνεργασία με την Τουρκία, στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις 7 Μαρτίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.