14 Μαρτίου, 2016

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

 

Όταν κάποιος ξεκινά για ένα ταξίδι, πρέπει να ξέρει πού πηγαίνει. Το ίδιο ισχύει και με τη Σαρακοστή. Προ πάντων, η Σαρακοστή είναι ένα πνευματικό ταξίδι και προορισμός του είναι το Πάσχα, “η εορτή των εορτών”.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα.Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.

ΣΤΟΥΣ 37 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στους 37 νεκρούς αυξάνεται ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με παγιδευμένο όχημα που σημειώθηκε στην καρδιά της Άγκυρας το απόγευμα της Κυριακής. Η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων στα Άδανα. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποδίδουν την ενέργεια σε κούρδους μαχητές.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μήνυμα εν όψει της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας έστειλε στους ευρωπαίους εταίρους της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Τόνισε ότι οι εταίροι οφείλουν να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην επιτρέψουν στους λίγους εταίρους με φοβικά σύνδρομα να υπονομεύσουν αυτό το οικοδόμημα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Παραμένει ακόμη ο κίνδυνος για έξοδο της χώρας από το ευρώ, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις διαταραχές, δήλωσε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Αξιολόγησης Δημοσίου Χρέους ευρωπαϊκών κρατών της Moody’s, Ντίτμαρ Χόρνουνγκ. Ο Χόρνουνγκ τόνισε πως οι κίνδυνος προέρχεται από την έλλειψη της ρευστότητας, αλλά και από το βαθμό εξάρτησης της από τους δανειστές.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Πολλές ανοιχτές «πληγές» έχει η Τουρκία, η οποία σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο του διεθνή Τύπου, ύστερα από την Τρίτη κατά σειρά τρομοκρατική επίθεση, σε διάστημα μόλις 6 μηνών.

EΙΔΟΜΕΝΗ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

 

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό στην Ειδομένη και να ξεκινήσουν για μία νέα «Οδύσσεια» στην προσπάθεια τους να βγουν από τα ελληνικά σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.