12 Μαρτίου, 2016

O ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ;

 

Δεν γίνεται το προσφυγικό ζήτημα ούτε να συζητιέται ούτε να επιλυθεί σε επίπεδο γιαγιάδων και εθελοντών. Όσα Νομπέλ και να διεκδικήσουμε, όσα τρυφερά βίντεο δούμε με συμπολίτες μας που φιλοξενούν ταλαιπωρημένους πρόσφυγες στο σπίτι τους, όσα δελτία ειδήσεων και να προβάλλουν την ανθρωπιά των Ελλήνων ως τεκμήριο εθνικής περηφάνειας, το πρόβλημα θα παραμένει και θα οξύνεται.

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 

«Σε μία εποχή δύσκολη που ως Εκκλησία ήδη το γευόμαστε ότι προσπάθειες καταβάλλονται από κάθε μέρος να μπούμε στο περιθώριο, στηρίξου στην Εκκλησία και πάρε δύναμη από αυτήν»τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς το νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου κατά την χειροτονία του σε Επίσκοπο σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. Ν. ΦΙΛΗ

 

«Κύριε πουργέ,
Μέ Συνοδική πόφαση ποία λήφθη στή Συνεδρία τς 13ης μηνός ανουαρίου τ.., σς γνωρίζουμε τι Διαρκής ερά Σύνοδος τς κκλησίας τς λλάδος, κατόπιν νδελεχος μελέτης τν ζητημάτων πού τέθηκαν τόν τελευταο καιρό γύρω πό τό μάθημα τν Θρησκευτικν, ποφάσισε νά σς γνωστοποιήσει σχετικές της νέργειες καί τίς ντίστοιχες θέσεις.

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο τα γερμανικά σκάφη που περιπολούν στο Αιγαίο έχουν εντολή να μην παραδίδουν τους πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά στην Ελλάδα.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

 

Και με τη βούλα η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης περνά εξ  ολοκλήρου στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί περιγράφει ακριβώς τι θα κάνουν οι ΕΔ. Τα πάντα!

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗ ΚΡΙΜΑΙΑ

 

Όταν δύο κακοποιοί συναντιούνται, είναι είτε για να μοιραστούν τους καρπούς της κλοπής τους, ή για να ετοιμάσουν ένα κακό κτύπημα. Ήταν αναπόφευκτο ότι οι Ερντογάν και Ποροσένκο, οι δύο ατλαντιστές Desperados, να συναντηθούν κάποια μέρα για να συντονίσουν τις δράσεις τους έναντι του Ρώσου σερίφη.

ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ

 

Μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού, σειρά τώρα παίρνουν τα σύνορα σε Βουλγαρία και Αλβανία. Καθώς ανησυχούν για την αυξημένη ροή προσφύγων στα σύνορά τους τις τελευταίες μέρες, οι δύο γείτονες ήδη έχουν αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στις περιοχές που ελέγχουν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στη συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών, η οποία πραγματοποιείται στο Παρίσι με πρωτοβουλία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, θα συμμετέχει το Σάββατο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη σύνοδο θα συζητηθούν η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη με άξονα το προσφυγικό και ζητήματα οικονομίας, ανάπτυξης και επενδύσεων.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 24% ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

 

Στο 24% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας τον περασμένο Δεκέμβριο από 25,9% τον Δεκέμβριο 2014 και έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω επιπέδου 24,4% τον Νοέμβριο 2015.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δώρον… άδωρον αποδεικνύεται η κοινή πρόταση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας αναφορικά με το προσφυγικό κι αυτό γιατί θα τεθεί σε ισχύ από εδώ και στο εξής, δηλαδή θα αφορά τους ανθρώπους που θα φθάνουν από την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας και εντεύθεν παρανόμως στην Ελλάδα, διευκρίνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα τόνισε πως αν δεν είχαν κλείσει τα σύνορα θα γέμιζαν με τζιχαντιστές! Κατηγορεί την Γερμανία για αλλεπάλληλους λάθος χειρισμούς στο μεταναστευτικό και ότι ήθελε να ενημερώσει την Ευρώπη για πιθανούς τζιχαντιστές αλλά βρήκε κλειστή πόρτα.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!

 

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2016 έφτασαν τα 9,625 δισ. ευρώ. Συνεπώς το πρωτογενές πλεόνασμα φτάνει 3,04 δισ. ευρώ.