09 Μαρτίου, 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΠΩΣ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΙΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Μπορεί το επίσημο θέμα της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας να ήταν η προσφυγική κρίση, ωστόσο τα ζητήματα που «παίζονται» είναι πολύ ευρύτερα. Oι σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία και η εξέλιξη του πολέμου στη Συρία. Η θέση του Βερολίνου.

ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Επικαιροποίηση πρωτοκόλλου επανεισδοχής Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει από την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ολοκλήρωση του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας που διεξήχθη χθες στη Σμύρνη.

ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΦΡΑΧΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Όσο πιο κοντά βρίσκονται οι άνθρωποι, τόσο πιο μακριά βρίσκεται η καρδιά τους; Σε ένα πραγματικό ντόμινο εξελίσσεται η υπόθεση με την ανέγερση φραχτών για τους μετανάστες! Η Λετονία και η Εσθονία άρχισαν να κατασκευάζουν φράχτες στα σύνορά τους με τη Ρωσία.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

 

Μείωση των προσφυγικών ροών κατά 50% λόγω ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ο Βίτσας. Μείωση κατά 50% και πλέον παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές, από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου, από τη μέρα που ξεκίνησαν οι αποστολές του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

 

Χθες, Τρίτη, στις 12 μ.μ. ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για όσους ενδιαφέρονται για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό «Αριάδνη» με 529 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Επιπλέον, το επιβατηγό οχηματαγωγό Blue Star 2 μετέφερε από Κω-Λέρο άλλους 144. Άλλα 3.050 άτομα φιλοξενούνται από τις προηγούμενες μέρες στους χώρους του ΟΛΠ. Σε έναν απέραντο λασπότοπο έχει μετατραπεί ο καταυλισμός της Ειδομένης, όπου περίπου 14.000 πρόσφυγες ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

EΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Ένταση έχει προκληθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ, μετά από τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το προσφυγικό.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΡΩΣΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ


Εμπλοκή σημειώθηκε σήμερα το πρωί πάνω από τη Μάγχη, όταν δυο ρωσικά βομβαρδιστικά ήρθαν αντιμέτωπα με δυο γαλλικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ

 

Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία εντείνουν τους ελέγχους και εγείρουν φράχτες στα ανατολικά σύνορά τους, καθώς ανησυχούν ότι η περιοχή της Βαλτικής θα γίνει το νέο σημείο εισόδου για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, επειδή ο διάδρομος των Βαλκανίων «στενεύει» ολοένα και περισσότερο.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα άρχισε να κινείται στο Αιγαίο . Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η ναυαρχίδα της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (SNMG2), γερμανική φρεγάτα «Fgs-Βonn», στην οποία επιβαίνει ο τακτικός διοικητής της υποναυάρχος Γεργκ Κλάιν, πήρε το βράδυ της Δευτέρας διπλωματική άδεια από την Άγκυρα να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, την ώρα που στις Βρυξέλλες ήταν ακόμη σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας. Την ίδια ημέρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας.