08 Μαρτίου, 2016

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

Σεβασμιώτατοι άγιοι αδελφοί,

Χάριτι Θεού, αναμένοντες την είσοδό μας στην περίοδο της μετανοίας, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, συνερχόμεθα σήμερον, στην έκτακτη αυτή σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Δια μυστικής ψηφοφορίας έγινε αποδεκτή η πρόταση της Δ.Ι.Σ. για την σύνθεση των Μελών της Ιεραρχίας που θα συμμετάσχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η πρόταση αυτή έλαβε 52 θετικές ψήφους, 25 αρνητικές και ευρέθησαν και 2 λευκές.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ HOTSPOTS ΚΑΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Κλειστά τα σύνορα: 34.183 εγκλωβισμένοι σε hotspots και καταυλισμούς, απελπισία στην Ειδομένη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, σήμερα 8 Μαρτίου στην Ελλάδα βρίσκονται 34.183 πρόσφυγες.

ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Από μια Σύνοδο Κορυφής, με το Προσφυγικό να μπλέκεται με ένα πακέτο απαιτήσεων από την Άγκυρα, στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται την Τρίτη στη Σμύρνη, συνοδευόμενος από 10 υπουργούς.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ;

 

Πώς διαπραγματεύεσαι με μια χώρα υπό καθεστώς χρεοκοπίας; Φροντίζεις να εξαγοράσεις την κυβέρνησή της και ύστερα όλα τ' άλλα είναι εύκολα. Τι γίνεται όταν αυτή δεν εξαγοράζεται; Τότε βρίσκεις έναν ασυνείδητο γηραλέο δικαστή στις ΗΠΑ, όπου βαραίνει πρώτα και κύρια το πορτοφόλι και ξεκινάς ολόκληρη εκστρατεία ποινικοποίησης της κυβέρνησης που αρνείται να πληρώσει.

Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ AΓΚΥΡΑΣ

 

Τελικά οι Τούρκοι δεν διαπραγματεύονται σαν τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη - Με τη σκληρή διαπραγματευτική τους τακτική, ελέω Τσίπρα-Τασίας, εγκλώβισαν την Ε.Ε.

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΔΝΤ!

 

Μπορεί να θεωρείται σίγουρη η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα, ωστόσο το πλάνο και η γραμμή που θα ακολουθήσουν είναι θολά.  Όπως ανέφεραν πηγές από την πλευρά των Ευρωπαίων, στο Reuters, κατά το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, είναι "De facto" ότι θα δοθεί το "πράσινο φως" για την επιστροφή του κουαρτέτου, παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί τι ρόλο θα παίξει στο 3ο μνημόνιο το ΔΝΤ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αυξημένα μέτρα προγραμματίζει η Τροχαία από τις 11 έως και τις 14 Μαρτίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τον εορτασμό των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. Στο διάστημα αυτό θα ισχύσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω του ενάμισι τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών.

ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ!

 

Συνεχίζεται η επίδειξη δύναμης των Ρώσων απέναντι στους Τούρκους, οι Ρώσοι συνεχίζουν να στέλνουν καθημερινά τα πολεμικά τους πλοία στα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να αποπλεύσουν για την Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΟ GREXIT ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!

 

Οι φήμες και τα σενάρια για Grexit «φουντώνουν», σύμφωνα με την Guardian, με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ, να αναφέρει σε άρθρο της, πως επανέρχεται στην ατζέντα το Grexit, καθώς η ελληνική οικονομία είναι ακόμα μπερδεμένη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Αρνητικότατη είναι η εικόνα του Ερντογάν στη Δύση, καθώς ύστερα από τις δεκάδες προκλήσεις της κυβέρνησής του, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει παντού εχθρούς. Τελευταία προσθήκη στην λίστα αυτή των εχθρών του Ερντογάν φαίνεται πως είναι η New York Times.

ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δήλωσε πως επιτρέπει στη χώρα μας τη χρήση των βουλγαρικών δυνάμεων ασφαλείας, προκειμένου να «συνδράμουν» στην επίλυση του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών.