07 Μαρτίου, 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ 8 ΕΩΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Από αύριο 8 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου θα συνεδριάσει  υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου  η  Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

H ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ»

 

Η Μέρκελ επιμένει για «ανοιχτά σύνορα» αλλάζει το προσχέδιο της Συνόδου. Υπό αμφισβήτηση θέτει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το συμπέρασμα της Συνόδου, λέγοντας σε κορυφαίους αξιωματούχους της Ε.Ε. ότι δεν θα συμφωνήσει να αναφέρει η κοινή δήλωση των ηγετών ότι η δυτική μεταναστευτική βαλκανική οδός είναι «κλειστή».

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΥΛΟΥ

 

Πρόταση να αναλάβουν οι Βρυξέλλες αντί για την πρώτη χώρα υποδοχής την επεξεργασία αιτημάτων ασύλου καταθέτει η Κομισιόν. Αντιδράσεις από τη Βρετανία, που φοβάται νέα μεταβίβαση εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ

 

Ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε λίγο μετά την έξοδο από το κτίριο του εργοστασίου τριών ανθρώπων, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό της αστυνομίας. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν οι τρεις είχαν συλληφθεί όμηροι από τον οπλισμένο άνδρα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

 

Στις μέρες μας αναπτύσσεται ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα της Oικουμενικής Kινήσεως και γίνεται ευρύτατα λόγος για την προσέγγιση Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και την πορεία προς την «ενότητα των εκκλησιών». Την πορεία αυτή σημάδεψαν μία σειρά επιλογές, αποφάσεις και γεγονότα στην διάρκεια του 21ου αιώνα τα οποία παρουσιάζουμε κατωτέρω.

ΕΚΘΕΣΙΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΑΜΠΕΖΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 
ΕΚΘΕΣΙΣ
Πεπραγμένων της Συνάξεως
των Προκαθημένων των Ορθοδόξων αγίων Εκκλησιών.
Γενεύη από 22-28 Ιανουαρίου 2016.

Εντολή ΔΙΣ: Αριθμ. Πρωτ. 55/13-1-2016 
Επί της ως άνω εντολής της ΔΙΣ ευλαβώς αναφέρω τα εξής :
1.Μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ανεχώρησα αεροπορικώς το πρωί της 21ης Ιανουαρίου από την Αθήνα δια την Γενεύη.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ!

 

Λίγες ώρες πριν από την σημερινή Κρίσιμη σύνοδο Κορυφής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μίλησε στην εφημερίδα Daily Telegraph. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα, ότι: «η Ευρώπη αυταπατάται εάν πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα μπορούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Άλλες 16.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων θα δημιουργηθούν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η χώρα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη από τους πρόσφυγες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ”

 

Η Τουρκία επιχειρεί μέσω ΝΑΤΟ να «κλέψει» από την Ελλάδα το Αιγαίο, καθώς η Τουρκία απέστειλε ένα απόρρητο έγγραφο, το οποίο αποτελεί το οργανωμένο σχέδιο της.

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 100.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σε σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” για το μεταναστευτικό πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη και η Ευρώπη είναι στο πλευρό της.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!

 

Δεν αστειεύεται το Ιράν με όσους εμπλέκονται σε ζητήματα διαφθοράς, αντιθέτως λαμβάνει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 47 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε νότια της Βαγδάτης και είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση καμικάζι από την αρχή της χρονιάς στο Ιράκ, ενώ την ευθύνη της ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.