06 Μαρτίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Συμβολική επίσκεψη, στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι, μέρες τώρα, στο Λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησε, σήμερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

50.000 ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αποκάλυψη από τον Ερυθρό Σταυρό: Ήδη 50.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες-μετανάστες στην Ελλάδα. Πολύ ζοφερότερη φαίνεται ότι είναι ήδη η πραγματικότητα με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΟΥΤΣΗ

 

Προς
Τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Αθήνα. 02/03/2016

Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω προκειμένου στη συνέχεια να ενημερωθούν και οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων για τα ακόλουθα:

Η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κα Γεωργία Τσατάνη υπέβαλε στην κα Εισαγγελέα του Α.Π. τη με αριθμό πρωτ. ΕΠ 43/22-2-2016 αναφορά της στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι με δική της πρωτοβουλία με επισκέφθηκε στο γραφείο μου στα μέσα Νοεμβρίου, για να μου εξηγήσει και να λυθούν οι τυχόν παρανοήσεις μετά τις διαρκείς δημοσιογραφικές επιθέσεις εις βάρος της.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

 

Ευρωπαϊκή αλλαγή πολιτικής στο προσφυγικό: Η Σύνοδος της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό φέρεται, σύμφωνα με διαρροές, να πρόκειται να κινηθεί σε αλλαγή πλεύσης με (τυπικό) κλείσιμο του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου και παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα για περίθαλψη 50.000 προσφύγων.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΗΜΕΡΑ

 

Η τρίτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στο πιο φοβερό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, στη μέλλουσα Κρίση, ως απαραίτητος προβληματισμός των πιστών αυτή την αγωνιστική αυτή περίοδο.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

 

Ο Τούρκος διεθνολόγος Κερίμ Χας βάζει κάτω τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Το κουρδικό ζήτημα, ο πόλεμος στην Συρία, οι Ισλαμιστές και η αντιπαλότητα με την Ρωσία αναλύονται και καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει να διαχειριστεί η Τουρκία. ‘’Αρκεί μια αφορμή για να βγει εκτός ελέγχου η Τουρκία’’ ανέφερε ο διεθνολόγος.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΑΣΕ 500 ΕΚΤΜ. ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Στα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η συνολική ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από τα σκάνδαλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), στο διάστημα 2006 έως 2012.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Περίπου 800 πρόσφυγες αναμένεται να φθάσουν στη Θεσσαλία την Κυριακή, και η Περιφέρεια συγκάλεσε σύσκεψη με τους τέσσερις δήμαρχους της περιοχής προκειμένου να εξεταστεί πού θα φιλοξενηθούν.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

 

Γερμανοί αστυνομικοί περιπολούν κοντά στην Σάμο για τον εντοπισμό διακινητών και παράνομων μεταναστών. Όπως λέγεται βρίσκονται εκεί και για να σώσουν ζωές προσφύγων εφόσον διατρέχουν κάποιο κίνδυνο. «Η δυσκολία στη σύλληψή τους έγκειται στο ότι είναι αποφασισμένοι για όλα» λέει στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο επικεφαλής της επιχείρησης Φρανκ Ρογκάτι. 

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η πλευρά της Μόσχας βλέπει με καλό μάτι την συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι δήλωσε ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη και σημείωσε πως οι Ρώσοι ενδέχεται να ενδιαφερθούν για το πλαίσιο του γ’ γύρου αδειοδότησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΕ;

 

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ΕΕ λόγω της προσφυγικής κρίσης, κρούει ο άτυπος σύμβουλος της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, Γκέραλντ Κνάους.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Κίνδυνος αναταράξεων στις αγορές, ενεδρεύει σύμφωνα με το Bloomberg Business, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 10 Μαρτίου.  Τα μέτρα ωστόσο που είναι αναμενόμενο να παρθούν, θα περιλαμβάνουν μια μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 10 μονάδες βάσης, μια μηνιαία αύξηση στις αγορές ομολόγων κατά 10 με 20 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς και την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 (Ματθ. 25, 31-46)

Είπεν ο Κύριος: Όταν έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ' αυτού, τότε καθίσει επί θρόνου δόξης αυτού· Και συναχθήσεται έμπροσθεν αυτού πάντα τα έθνη, και αφοριεί αυτούς απ' αλλήλων, ώσπερ ο ποιμήν αφορίζει τα πρόβατα από των ερίφων, και στήσει τα μεν πρόβατα εκ δεξιών αυτού τα δε ερίφια εξ ευωνύμων. Τότε ερεί ο βασιλεύς τοις εκ δεξιών αυτού· δεύτε, οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου·