02 Μαρτίου, 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 

«Δεν προσκυνάμε Τούρκο Πατριάρχη. Δεν μπορεί Έλληνας Πατριάρχης να φιλά το χέρι του Πάπα, αυτό είναι απαράδεκτο και για αυτό αντιδρούμε. Εμείς υποταγή σε Τούρκους Πατριάρχες δεν κάνουμε, προσκυνάμε μόνο Έλληνες και ορθόδοξους Πατριάρχες». Είμαστε Έλληνες, ορθόδοξοι.

ΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

 

Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν τον κρυφοναζί, προδότη-αρνητή της Γενοκτονίας, Φίλη - Ο Κουρουμπλής έπαθε αμνησία...  Αξιέπαινη η προσπάθεια των διοργανωτών του 1ου Επιστημονικού Συμποσίου Ποντιακού Πολιτισμού  και εντυπωσιακό το εύρος θεμάτων και το επίπεδο ορισμένων εισηγητών που συμμετείχαν στο επιστημονικό διήμερο ποντιακού πολιτισμού στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΙΛΗ

 

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θέτει η Εκκλησία της Ελλάδος το ζήτημα της δυνατότητας των μητροπολιτών να επισκέπτονται σχολεία, το οποίο ανέκυψε ύστερα από τις αντιδράσεις από το υπουργείο Παιδείας για πρόσφατες επισκέψεις μητροπολιτών σε σχολεία.

Η ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για μεσαία και υψηλά εισοδήματα προβλέπει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, το οποίο επιβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην τηλεοπτική συνέντευξη που παρέθεσε. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ, οι οποίες μεγαλώνουν σημαντικά για τα υψηλότερα εισοδήματα.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΡΙΑ

 

ΝΑΤΟ φιάσκο στο Αιγαίο! Πραγματικός στόχος η Συρία. Σε πρωτοφανές «φιάσκο» εξελίσσεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,  που όπως υποστήριζε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μάρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργούς Α. Τσίπρας,  θα είχε ως  αποστολή την εξάρθρωση του κυκλώματος των διακινητών και τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά και τις χώρες της Ε.Ε.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

 

Κάτι λιγότερο από έξι 24ωρα έχουν στη διάθεση τους οι Ευρωπαίοι προκειμένου να βρουν άκρη με το ΔΝΤ έστω στο Eurogroup της Δευτέρας, καθώς επιβεβαιώνεται κι από πηγές εκτός Ελλάδας ότι η θέση του Ταμείου είναι αμετακίνητη αποτελώντας αυτή τη στιγμή το μοναδικό εμπόδιο για την επιστροφή των επικεφαλής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Αντικρούει ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), τα περί απουσίας των κρατικών φορέων από το λιμάνι του Πειραιά σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Μιλώντας διευκρινίζει ότι το ΕΚΕΠΥ είναι παρόν και έχει τον αποκλειστικό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην υγειονομική φροντίδα των προσφύγων.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

 

Οι Τσάμηδες της Αλβανίας προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης στις 15 Φεβρουαρίου και το κάλεσαν να καταδικάσει την Ελλάδα ότι το 1943-1944 διέπραξε γενοκτονία των Τσάμηδων υπηκόων της και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος το 1913-1945. Οι Αλβανοί ζητούν να τους επιδικαστούν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ Ζητούν επίσης να διατάξει τον επαναπατρισμό τους  ενώ διεκδικούν την Ηγουμενίτσα την Πάργα και την Άρτα.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

 

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ασφαλείας που της επιτρέπει την πλήρη παρακολούθηση στην ζώνη των συγκρούσεων της Συρίας. Αυτό γνωστοποίησε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

ΤΟΥΣΚ: ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟ ΜΑΣ ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Η ετοιμότητά μας να σταθούμε δίπλα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ωρών αποτελεί ένα τεστ για τον ευρωπαϊσμό μας, όπως και η επιστροφή στην εφαρμογή της Σένγκεν», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν,  στη Βιέννη.

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

Πιο αυστηρός έλεγχος των συνόρων για να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων αποφασίστηκε στη δεύτερη συνάντηση των αρχηγών αστυνομίας τεσσάρων χωρών των δυτικών Βαλκανίων Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, ΠΓΔΜ και της Αυστρίας.