01 Μαρτίου, 2016

ΜΑΡΤΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά τη σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ LL.M. ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Το Κίνημα «Σε πληρώνω»
(Η ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ)
Η ανάρρηση στην εξουσία του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς και η παρουσία στη Βουλή κεντρώων και δεξιών τάσεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού συνέγειραν προσδοκίες για τον (μάλλον ανεξιχνίαστου περιεχομένου) συνθηματικό «χωρισμό», «διάκριση» ή «εξορθολογισμό» των σχέσεων ορθόδοξης Εκκλησίας και Πολιτείας.

ΔΕ ΘΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

 

Στη συμφωνία να μην «αντιπαρατίθενται (...) δημόσια» προχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ενημέρωσε ο πρώτος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι δυο δυνάμεις (ΗΠΑ και Ρωσία) κατέληξαν ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα παρακολουθεί ποιοι παραβιάζουν την εκεχειρία στη Συρία.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

 

Οι αναφορές για αμερικανικές ανησυχίες σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στην σύγκρουση στην Συρία δεν είναι δικαιολογημένες. Μετά από τρία χρόνια στρατιωτικής εμπλοκής στην περιοχή, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 

Με ημίμετρα και ψεύτικες εικόνες επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή.Μετατρέποντας τα πλοία σε ξενοδοχεία και με κρουαζιέρες στο Αιγαίο, προσπαθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά τις εικόνες των ταλαιπωρημένων λαθρομεταναστών που είτε καταλαμβάνουν πλατείες πόλεων, είτε κινούνται στους ελληνικούς δρόμους προς την Ειδομένη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Δεν έχει τέλος το δράμα των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, αναμένοντας να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη. Στην Ειδομένη οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι έχουν φτάσει τους 9.000 και η κατάσταση είναι ασφυκτική.

H ΚΙΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΧΑΛΥΒΑ

 

Ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κίνας, Γιν Ουέιμιν, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η χώρα πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις 1,8 εκατ. εργαζομένων, οι οποίοι ασχολούνται με τον άνθρακα και το χάλυβα, λόγω της γενικότερης προσπάθειας να μειωθεί η βιομηχανική υπερπαραγωγή.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν προτίθεται να καταργήσει τις πολλαπλές συντάξεις - ούτε των πρώην βουλευτών και αιρετών αρχόντων, αλλά θα θεσπίσει ανώτατο όριο τις 3.088 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

 

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, η εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Ιανουάριο του 2016 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 876.752 άτομα, δηλαδή περισσότεροι κατά 17.950 (+2,09%) σε σχέση με το μήνα Δεκέμβριο του 2015, όπου ήταν 858.802 άτομα.

ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα σιιτικό γραφείο τελετών στην επαρχία Ντιγιάλα, στο ανατολικό Ιράκ. 

Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η ρωσική πολεμική αεροπορία σταμάτησε τους βομβαρδισμούς της στη Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Μόσχας και της Ουάσινγκτον και με την υποστήριξη του ΟΗΕ, επιβεβαίωσε σήμερα το ρωσικό γενικό επιτελείο.