29 Φεβρουαρίου, 2016

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

 

Στοιχεία-φωτιά που καίνε τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για την υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη περιλαμβάνει η δικογραφία, σύμφωνα με την οποία υπήρχε μία ιδιότυπη «ομερτά» στη Σχολή καθώς όλοι ήξεραν για τις «πολιτικές παρεμβάσεις» αλλά κανείς δεν μίλαγε.

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΩΤΙΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ... ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ)

 

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της διαταγής «απελευθέρωσης» των παράνομων μεταναστών που προκάλεσε πολιτική θύελλα και ανάγκασε τον υπουργό Γ. Πανούση να δώσει συνέντευξη τύπου και να πει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε κι ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ «ΨΥΧΩΝ»

 

Αν η Ελλάδα νόμιζε πως το 2015 ήταν μια χρονιά που καλύτερα να ξεχάσει, το 2016 δείχνει πως θα είναι εξ ίσου άσχημο, σημειώνει σε ανάλυση του το Stratfor, υπογραμμίζοντας πως το βασικό πρόβλημα για την Αθήνα φέτος δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο φυσικό – αν και η οικονομία εξακολουθεί να πλήττεται ως συνέπεια των capital controls που επιβλήθηκαν πέρυσι και της πτώση των επενδύσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Έκκληση για συνεργασία, ώστε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.«Πρέπει να αγωνιστούμε για την Ευρώπη. Πρέπει να Ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε από κοινού για μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση», τονίζει.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ «ΣΟΟΥ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΡΟΕΣ

 

Άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο, απελπισμένες οικογένειες πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων και το ΝΑΤΟ δεν λέει να αναλάβει υπηρεσία για να διαπιστωθεί τι μπορεί να κάνει για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών .

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Δευτέρας το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» μεταφέροντας 1.810 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Λέσβο. Το πλοίο παρέλαβε 1.360 άτομα από τη Λέσβο και 450 από τη Χίο. Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 2, μεταφέροντας 183 άτομα από τη Λέρο. Μόλις 300 πρόσφυγες πέρασαν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, που έκλεισε ξανά τα ξημερώματα.

ΣΤΙΣ 20 ΠΙΟ ΦΤΩΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το 2014, στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 72% του μέσου κοινοτικού, με μόνο την Αττική (99% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (80%) να καταγράφουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ 70.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Τον εκνευρισμό και την απογοήτευσή του για τη στάση της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν 70.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα και μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Αλλάζει στάση απέναντι στη χώρα μας το Βερολίνο, το οποίο εξετάζει τη χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να ανταποκριθεί καλύτερα στο ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Στην ουσία επιθυμούν να χαλαρώσουν τους όρους, ώστε να δεχτούμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών.