23 Φεβρουαρίου, 2016

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

 

I. Η νομική προσωπικότητα των Μητροπόλεων
Η Εκκλησία πέρα από την καθαρά πνευματική της διάσταση έχει κατ' ανάγκη δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από την σχέση της με τον «κόσμο», την κάθε οργανωμένη κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΝΗΣΥΧΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Η Κομισιόν ανησυχεί για το γεγονός ότι τα κράτη μέλη δεν δρουν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουν συνάψει για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση του προσφυγικού κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτώ, ξεκαθαρίζει από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες, ότι ο μόνος τρόπος να «δουλέψει» το σχέδιο της ΕΕ, είναι «να γίνουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

 

Επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η πληροφορία ότι έγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος που είχε η Ελλάδα με το ΔΝΤ και το οποίο είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου 2, το 2012.

ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΟΣΚΟΥΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, με εκπροσώπους των αγροτών ήταν μια ωραία φιέστα πολιτικού διαλόγου χωρίς αντικείμενο. Η ουσία; Καμιά δέσμευση. Μόνο γενικές θεωρίες και υποσχέσεις. Όχι για τους αγρότες, αλλά για όσους ημέτερους θέλουν να υπηρετήσουν το ξεπούλημα των αγροτών.

ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των γραφείων  των Οικονομικών και Εμπορικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) στις χώρες όλου του κόσμου, διερευνάται η αναδιάταξη των δυνάμεων τους.  Κριτήρια που ερμηνεύουν αυτήν την επιλογή είναι ο όγκος των εξαγωγών μας ανά κράτος η δυναμική που παρουσιάζουν διαχρονικά, όπως και οι επιδόσεις ανά γραφείο ΟΕΥ ανά κράτος και ανά πόλη.

1.630 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

Βαριές είναι οι απώλειες για τη Σαουδική Αραβία και τους Άραβες συμμάχους της στον πόλεμο ενάντια στους σιίτες στην Υεμένη. Από τις 26 Μαρτίου που ξεκίνησε η πολεμική επιχείρηση της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στους Υεμενίτες σιίτες, περισσότεροι από 1.600 στρατιώτες Σαουδάραβες και σύμμαχοι του βασιλείου έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη.

ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ 59 ΕΩΣ ΤΑ 62

 

Σύνταξη σε ηλικίες από 56,9 έως 62 έτη κλειδώνουν από φέτος έως και το 2021 περίπου 450.000 ασφαλισμένοι. Από το 2022 και μετά καταργούνται όλες οι ενδιάμεσες ηλικίες συνταξιοδότησης και πλέον θα απαιτούνται 40 χρόνια για πλήρη σύνταξη στα 62, ενώ αν δεν υπάρχουν τα 40 χρόνια η έξοδος θα είναι στο 67ο έτος με πλήρη σύνταξη και στα 62 με μειωμένη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Για την πορεία των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες σε νέο γύρο συσκέψεων που πραγματοποιείται, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό και τα μέτρα που προτάθηκαν. Αρνητικό το κλίμα στις πρώτες συνελεύσεις. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Τεμπών και προχωρούν σε επ' αόριστον αποκλεισμό.

ΚΑΜΕΡΟΝ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

 

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σε ομιλία του στη Βουλή, κατέστησε σαφές πως μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση, δεν θα υπάρξει δεύτερο, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, περί χρήσης ενός πιθανού όχι ως μέσου πίεσης για την επίτευξη καλύτερων διαπραγματευτικών όρων για την παραμονή στην Ε.Ε.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΛΑΚΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

«Μετανάστες: Δεκαπέντε μέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος», αυτό τον τίτλο διάλεξε η Les Echos για να αποδώσει το καλύτερο δυνατό την κατάσταση του προσφυγικού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον αντίκτυπο που έχει στην Ευρώπη. 

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Πανικός έχει προκληθεί στους Τούρκους, ύστερα από την εντολή του Βλάντιμιρ Πούτιν για ελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου. Μάλιστα ο Πούτιν τόνισε πως αν η Τουρκία τολμήσει να επιτεθεί στη Συρία, τότε οι Ρώσοι κομάντος θα πνίξουν στη θάλασσα τους στρατιώτες της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

ΤΤΕ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ... ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

 

Με συγκεκριμένους στόχους ανάκτησης κεφαλαίου και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων θα «τρέξει» η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με θέμα τη διαδικασία διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, τους στόχους που θα θέσει κάθε τράπεζα και την εμπλοκή εξειδικευμένων εταιρειών.