22 Φεβρουαρίου, 2016

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

 

Αγαπητοί Φίλοι του Ιστολογίου
Η Εκκλησία του Φαναρίου κατ΄ εντολή του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου  έδωσε στην δημοσιότητα στις 19/2/2016 την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο...

H ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

 

Η παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ – κάτι που αρνήθηκαν να πράξουν όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από την εποχή της χούντας – ήταν ιδιαίτερα εκκωφαντική. Πρώτα και κύρια λόγω της σιωπής όλων – κυριολεκτικά όλων – των πολιτικών δυνάμεων της ελληνικής βουλής.

Η ΘΗΛΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ EΚΛΕΙΣΕ

 

 "Ο Τούρκος δεν είναι τόσο τρομερός όσο θέλει να φανεί".Αφού διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία, τα τουρκικά στρατεύματα προχώρησαν 200 μέτρα προς την κατεύθυνση της κουρδικής πόλης της Αφρίν και άρχισαν να σκάψουν. Από τυπική άποψη, αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως στρατιωτική επίθεση, η οποία άλλωστε δεν άρχισε χθες. 

H ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ

 

Οι ορδές των μουσουλμάνων έχουν κατακλύσει Ελλάδα και Ευρώπη, προκαλώντας ήδη προβλήματα με πολλές φωνές να προειδοποιούν για κίνδυνο χάους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε ο  υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης τη Δευτέρα. Όπως σημείωσε, κάθε άδεια θα προκηρυχθεί ξεχωριστά και η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

BILD: ΝΕΟ ΚΥΜΑ 150.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ

 

Η Ευρώπη ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα μαζική εισροή προσφύγων τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, καθώς περίπου 150.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από τη Λιβύη προς ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 46 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

 

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  σε διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με τον απολογισμό που μετέδωσε το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).  Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις επιθέσεις, πρόσθεσε η ίδια ΜΚΟ, η οποία αντλεί τις πληροφορίες της από ένα εκτεταμένο δίκτυο γιατρών και μαχητών σε όλη τη χώρα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΡΙ-ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Την πορεία της πολεμικής κατάστασης στη Συρία, συζήτησαν τηλεφωνικά οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ στη διάρκεια του τηλεφωνήματος, υποστήριξε ότι η Τουρκία δε θα πρέπει να κάνει προκλητικές ενέργειες.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ‏

 

Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα και μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων περιλαμβάνει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ GREXIT

 

Το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συζητούσε και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ τον Ιούλιο του 2015. Ουσιαστικά, η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να είχε υιοθετήσει την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής.